banner359

Hakkında şikayet Var

Terör örgütü DHKP/C ile ilgili yürütülen soruşturmada 21 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan 3 sanık, soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz’ü HSYK’ya şikayet etti. Sanıklar Öz’ün soruşturmada 2 kişiyi hem müşteki, hem de gizli...

11 Eylül 2014 Perşembe 21:06
Hakkında şikayet Var
Terör örgütü DHKP/C ile ilgili yürütülen soruşturmada 21 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan 3 sanık, soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz’ü HSYK’ya şikayet etti.
Sanıklar Öz’ün soruşturmada 2 kişiyi hem müşteki, hem de gizli tanık yaptığını ileri sürdü. Sanıklar Sadik Çelik, Mehmet Akdemir ve Yeliz Türkmen, avukatları aracılığıyla HSYK’ya dilekçe verdi. Dilekçede, müvekkillerin ceza aldığı dosyanda gizli tanığın ilk olarak savcılık makamınca kullanıldığı dosyalardan biri olduğu belirtildi. Savcı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturmada, dosya kapsamında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde 27 kişinin bilgisine başvurulduğu ve iki müştekinin beyanının alındığı ifade edildi. Şikayet dilekçesinde 15 kişinin bilgisine başvurulduğu Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi’nde Cumhuriyet savcısınca 2 müşteki ve 7 tanığın beyanının alındığı bilgilerine yer verildi.
Öz hakkındaki şikayet dilekçesinde, terörle mücadele kolluğunda alınan beyanların bir delil niteliği bulunmadığı kaydedildi. Alınan beyanların maddi ve hukuki olarak hiçbir delille desteklenmediği ve çelişkili olduğu öne sürülerek isimleri tespit edilen kişilerin beyanlarının tanık sıfatıyla değil, bilgi almak amacıyla alındığına dikkat çekildi.

2 KİŞİ HEM MÜŞTEKİ HEM DE GİZLİ TANIK İDDİASI
Soruşturma makamlarının 2 kişinin ifadesinin hem müşteki hem de gizli tanık olarak alındığının belirtildiği dilekçede, “Dosyada müştekiler gizli tanık yapılmıştır. Bu durum yargı aşamasında ortaya çıkmıştır. Ayrıca tanık olarak ifadesi alınması gereken kişilerin ifadesi bilgi edinme adı altında hukukumuzda olmayan bir yöntemle alınarak delil olarak kullanılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Dilekçede, Öz hakkında soruşturma başlatılıp, hakkında işlemiş olduğu suçlardan dolayı gerekli işlemlerin yapılması istendi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<