banner359

Uü’lü Öğrencilere Çifte Ödül

Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu (UMAKİT), Kocaeli Körfez Yarış Pisti ’nde düzenlenen ’TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları ’ndan iki ödülle döndü.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, alternatif enerji

19 Ağustos 2014 Salı 21:51
Uü’lü Öğrencilere Çifte Ödül

Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu (UMAKİT), Kocaeli Körfez Yarış Pisti ’nde düzenlenen ’TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları ’ndan iki ödülle döndü.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin hayata geçirilebilmesi maksadıyla 2005 yılından bu yana Alternatif Enerjili Araç Yarışları düzenliyor. Bu yılki yarışlara ilgi büyük olurken, 62 takımdan oluşan yaklaşık bin 800 öğrenci mücadele etti.
Güneş ve hidrojen enerjili iki araçla yarışmaya katılan Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu, Hidromobil kategorisinde performans ödülleri de hidrojen tüketimleri değerlendirilerek belirlenen yarışmada ikinci olurken, aynı zaman da en iyi tasarım ödülünün de sahibi oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<