Vali küçük darbe girişiminin Bursa’daki bilançosunu açıkladı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 23:51
Vali küçük darbe girişiminin Bursa’daki bilançosunu açıkladı.
15 Temmuz’da Türkiye’nin kabus gibi bir gece yaşadığını belirten Bursa Valisi İzzettin Küçük, Türk milletinin bu badireyi de atlatmayı başardığını ve hayatın normale döndüğünü söyledi. Darbe girişiminin Bursa’daki bilançosunu da açıklayan Vali Küçük, Bursa 906 öğretmen, 177 polis, 43 yargı mensubunun görevden uzaklaştırıldığını söyledi.
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa basını için tanışma yemeğinde biraraya geldi. Vali Küçük, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma sürecinde gelinen aşamayı açıkladı. Gözaltı ve görevden uzaklaştırma sayılarının artabileceğini belirten Küçük, Bursa’da 906 Milli Eğitim personeli, 177 polis, 43 yargı mensubunun görevden uzaklaştırıldığını, gözaltına alınan polislerden 5’inin, yargı mensuplarından 34’ünün, askerlerden ise 11’inin tutuklandığını söyledi. Görevden alınmalarla ilgili listenin henüz kendisine ulaşmadığını belirten Bursa Valisi, sayıların artabileceğini söyledi.
Orhan Gazi Üniversitesindeki son durumun sorulmasına üzerine Küçük, Orhangazi Üniversitesi’nin kayyum tarafından yönetilmeye devam edildiğini kaydetti.
“Otomobil devi üretimi durdurayım mı?” diye sormuş
Darbe girişiminin olduğu gece Bursa’daki bir otomobil devi fabrikasının genel müdürünün kendisini arayarak “Ne yapalım?, üretimi durduralım mı?” diye sorduğunu, kendisinin ise "Hayır kesinlikle durmayın üretime devam edin" dediğini bunun üzerine otomobil fabrikasının üretimi durdurmadığını belirten Vali İzzettin Küçük, “Sağ olsun devam etti. Bu insanların Türkiye’ye olan inancı ve güvenini göstermektedir. Beni o gece arayan bütün tesislerimiz üretimlerine devam etmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<