Yola çıkan milyonlara ’mola’ sürprizi

22 Haziran 2017 Perşembe 12:40
Yola çıkan milyonlara ’mola’ sürprizi

Okul tatilinin hemen ardından gelen Ramazan Bayramı’nı fırsat bilen vatandaşlar yollara düştü. Bayram bereketini yakınlarıyla birlikte yaşamak isteyenleri Anadolu yollarında kötü bir sürpriz bekliyor. Yolcu otobüslerinin mola verdiği dinlenme tesislerindeki fiyatlar vatandaşın tepkisini çekiyor. Yolcular, bir tas çorbanın 8-10 lira, etli bir tabak yemeğin 17 liradan, bir bardak çayın 2-3 liradan satıldığı dinlenme tesislerinde fiyatların yüksekliğinden dolayı iftar ve sahur yapmakta zorlanıyor.

banner380

Edirne’den Kars’a ülkenin döröt bir yanında yollarda büyük hareketlilik yaşanıyor. Otobüsle yolculuk edenler ortalama 5 saatte bir dinlenme tesislerinde mola veriyor. Özellikle iftar ve sahurunu dinlenme tesislerinde yapmak isteyenler büyük sıkıntı yaşıyor. Ekonomik durumlarından dolayı daha ucuz olduğu için uçak yerine otobüsü tercih eden yolcular; bir tas çorbanın 10 lira olduğunu görünce büyük şok yaşıyor. Etli bir tabak yemeğin 17 liraya kadar yükseldiği tesislerde bir bardak çayın fiyatı ise 2-3 lira arasında değişiyor.

Bursa’dan hareketle Ankara, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Osmaniye iskametine giden otobüsler sırasıyla Sivrihisar, Aksaray ve Pozantı’daki dinlenme tesislerinde mola veriyor. Yolcuların dinlenme tesislerindeki fiyatlara itirazlarını ise işletmeciler; "Çok sayıda personel çalıştırıyoruz, otobüslerin mola vermesi için firmalara mola veren her araç başına 40-50 lira para veriyoruz. Masrafların çokluğu sebebiyle fiyatlar yüksek." açıklamasında bulunuyor.

Yolcular ise, "Anadolu’ya giden insanlar genelde dar ve orta gelirli kişiler. insanlar deniz kenarına tatile gitmiyor. Ana - babaların yanına gidenler sanki lüks mekanlarda yemek yeme muamelesine tabi tutuluyor. Bursa, İstanbul’da lüks bir restoranda bile çorba fiyatı 7-8 lirayı geçmezken, insanların mecbur mola verdiği tesislerde 10 liralık çorba cep yakıyor. Bu fiyatlara bir an evvel çare bulunmalı. Dinlenme tesisleri genelde yol boyunda olduğu için uçuk kiralar da söz konusu olamaz." diyerek tepkilerini dile getiriyor.

İsmini vermek istemeyen bir dinlenme tesisi çalışanı ise bir bardak çayın 3 liradan satıldığı mola yerlerindeki pahalılıktan yakınıyor. Çalışan, "Yolcuların haklı isyanıyla karşılaşıyoruz. Evet personel sayısı çok, ama az ücret veriliyor. 15 saat çalışan kişiye bin 400 lira veriliyor. Çalışanların çoğunun sigortası yok. Maalesef dinlenme tesislerinde gerekli denetimler yapılmıyor. Sadece tuvaletten bile on binlerce lira para kazanan işletmeciler çalışanların sosyal haklarına gelince sus-pus oluyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<