Yozgat'tan Bursa'ya çağrı! 'Arsa fiyatımız 3 lira...'

01 Ağustos 2015 Cumartesi 12:03
Yozgat'tan Bursa'ya çağrı! 'Arsa fiyatımız 3 lira...'
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası, emek yoğun sektörlerde 6. Bölge Teşvikleri’nden yararlanmak isteyen Bursa iş dünyası temsilcilerini yatırıma davet etti. Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özışık, “Arsa metrekare fiyatlarımız 3 lira, BTSO üyelerini yatırıma bekliyoruz” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerine dönük ‘Yozgat Yatırım İmkanları Tanıtım Toplantısı’nı Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirdi. Toplantıya BTSO Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Mustafa Yıldız, Yozgat TSO Genel Sekreteri Ziya Saydam, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve BTSO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Özışık, yeni yatırımlara ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Yatırımcı bize gelmiyorsa biz onlara gidelim istedik. Bu kapsamda büyükşehirlerimizi ziyaret ederek kentimizdeki yatırım fırsatlarını anlatıyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yozgat’ın 5. Teşvik Bölgesi’nde bulunduğunu, OSB’lerdeki yatırımlarda ise 6. Bölge Teşvikleri’nin uygulandığını ifade eden Özışık, şunları kaydetti:
“Yozgat, Türkiye’nin tam ortasında yer alıyor. Bu da yatırımcılarımıza lojistik anlamda büyük avantaj sağlıyor. Ekonomimizin yüzde 80’i tarıma dayalı. Hazır giyim sektöründe de deneyimli iş gücüne sahibiz. Yozgat OSB’de arsa metrekare fiyatları 3 lira, Emek yoğun üretimler için ideal bir bölgeyiz. BTSO üyelerini Yozgat’a yatırıma bekliyoruz.”
“YOZGAT’TA ÖNEMLİ FIRSATLAR VAR”
Yozgat heyeti, toplantıdan önce BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan İsmail Kuş, Yozgat’taki yatırım fırsatlarının değerlendirildiği bilgilendirme toplantısının önemine değinerek, “Bursa, üretimin ve ihracatın merkezi konumda. BTSO olarak kentimizi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda inovasyonun, tasarımın, modanın ve markanın merkezi haline getirerek yüksek katma değerli üretimi amaçlıyoruz. Ancak emek yoğun sektörlerde de önemli bir üretim gücüne sahibiz. Bu alanlarda rekabet gücümüzü korumak ve özellikle Uzakdoğu ülkelerine karşı avantaj sağlamak adına sağlanan teşviklerden en fazla yararlanabileceğimiz şehirlerimizden biri Yozgat. Toplantımızın Bursalı firmalarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<