Bursa’ya Beş Yıldızlı Huzurevi

Bursa’da Nilüfer Belediyesi ve hayırsever desteğiyle yapılan İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi törenle hizmete açıldı. Beş yıldızlı otelleri aratmayan huzurevi mimarisi, iç donanımıyla dikkat çekerken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa...

25 Mayıs 2016 Çarşamba 19:00
Bursa’ya Beş Yıldızlı Huzurevi
Bursa’da Nilüfer Belediyesi ve hayırsever desteğiyle yapılan İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi törenle hizmete açıldı. Beş yıldızlı otelleri aratmayan huzurevi mimarisi, iç donanımıyla dikkat çekerken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Hollanda’da görüp uygulattığı salıncaklı raylı sistem ile hasta yaşlılar yataklarından alınıp banyo ve lavaboya salıncak ile götürülecek.
60 yaş üzerinde olan öncelikle sosyal ve ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan kişilere hizmet verecek olan huzurevinin açılışında konuşan Başkan Bozbey, 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan huzurevinin Bursa’da önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Bozbey, “Bizim anlayışımız sadece hizmet üretmek değil. Bizim anlayışımız 17 yıldır, ürettiğimiz hizmetlerde insanı önceliğe almak, bunu yaparken de mutlaka ama mutlaka farklı olmak. İşte bugün, Nilüfer’in ilk huzurevi de iddiayla söylüyorum Türkiye’nin en modern huzurevi olarak kapılarını açıyor. İşte Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, mimarisiyle, yönetim anlayışımızla, iç donanımı ve yaşlı bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak tüm detaylarıyla dikkat çekiyor” şeklinde konuştu.
ALTI ODADA RAYLI SİSTEM VAR
Huzurevi hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, “5 bin 540 metrekare toplam inşaat alanına sahip Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevimizde yaşlı bireylerimizin hayatını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yer alıyor. Huzurevimizde, 58’i tek kişilik, 20’si çift kişilik, 4’ü aile olmak üzere toplam 82 oda bulunuyor. Toplam 106 yataklı huzurevimizde, yaşamını bu çatı altında devam ettirecek vatandaşlarımız için tüm detaylar düşünüldü. Modern donanımlı mutfak, yemek salonu, hobi odaları, yaz ve kış bahçesi, kadın-erkek mescidi, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otopark gibi birimler ihtiyacı karşılayacak kapasitede hazırlandı” dedi.
Başkan Bozbey, huzurevinde yer alan önemli bir detaya da dikkat çekti. Bozbey, “Huzurevinin özel bakım bölümündeki 6 odanın içinde, yürümekte güçlük çeken yaşlılarımızın ihtiyaçlarını giderebilmeleri için raylı sistem oluşturuldu. Türkiye’de hastanelerde bile bulunmayan bu sistem sayesinde odalarda kalanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 3 ana 3 ara olmak üzere toplam 6 öğün yemek verilecek olan huzurevimizde, hasta nakil aracı da her zaman hazır bulunacak. Yani Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin sakinleri, tam da adındaki gibi buradaki günlerini huzur içinde geçirecek” ifadelerini kullandı. Nilüfer’e ikinci bir huzurevini kazandırmak için de çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Çamlıca Mahallesi’ndeki ikinci huzurevimiz için de kolları sıvadık. Yine hayırsever desteğiyle yaşama geçireceğimiz İzzet Şadi Sayarel Huzurevi projemiz, Nilüfer’de yaşlı bireylerimizi gülümsetmek için gerçekleştirdiğimiz hizmetleri taçlandıracak. Dedi. Törende Altınmakas ailesi adına konuşan Murat Altınmakas, “Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz projeyi gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’de huzurevlerine olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını fark etmemiz bu projenin başlangıç noktası oldu. Başkanımız Mustafa Bozbey’in de gündeminde olan böyle bir proje kendilerinin yakın ilgi ve alakasıyla kısa sürede olgunlaştırıldı. Nilüfer ilçemizde ömür boyu kaliteli yaşam sloganıyla başlayan ilk huzurevi projesini hayata geçirmek de böylece bizlere nasip oldu” dedi.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Ergün Güngör de, huzurevinin Nilüfer’de önemli bir ihtiyacı karşılayacağına dikkat çekerek, “Bursa’ya yakışan bir huzurevi olmuş. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Altınmakas ailesini böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için kutluyorum. Altınmakas ailesi bu çalışmayla topluma da rol model oldu” dedi.
Bozbey, Murat Altınmakas, Sinan Altınmakas ve işadamı Mehmet Arda’ya huzurevine katkıları için plaket vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Altınmakas ailesi ve protokol üyeleri ile birlikte huzurevinin açılış kurdelesini kesti. Başkan Mustafa Bozbey daha sonra davetlilerle birlikte huzurevini gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<