banner359

Bursa’da su sıkıntısı yok

Uludağ’daki karların erimesi ve yağmurlarla Bursa’da barajlar dolmaya başladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nden (BUSKİ) alınan bilgiye göre, Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı...

10 Nisan 2017 Pazartesi 14:02
Bursa’da su sıkıntısı yok

Uludağ’daki karların erimesi ve yağmurlarla Bursa’da barajlar dolmaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nden (BUSKİ) alınan bilgiye göre, Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 40.93, Nilüfer Barajı’nda yüzde 54.51 olarak tespit edildi. Toplam su hacminin 32 milyon 41 bin 355 metreküp olduğu Bursa’nın içme suyu barajlarından verilen su miktarının 315 bin 279 metreküp olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, hiç yağış yaşanmasa bile ağustos ayının ortalarına kadar su sıkıntısı çekilmeyeceği belirtilirken, yetkililer suyun tasarruflu kullanılması gerektiği konusunda ikazda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<