banner359

Gemlik Körfezi’nde 2050 Tehlikesi

Sahil Güvenlik Komutanı Tayfun Paşaoğlu da, sahillerin güvenliğinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi konusunun birkaç kuruma bırakılması halinde 2050 yılında Gemlik Körfezi diye bir şeyin kalmayacağını iddia etti.Bursa...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 16:10
Gemlik Körfezi’nde 2050 Tehlikesi
Sahil Güvenlik Komutanı Tayfun Paşaoğlu da, sahillerin güvenliğinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi konusunun birkaç kuruma bırakılması halinde 2050 yılında Gemlik Körfezi diye bir şeyin kalmayacağını iddia etti.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ve Gemlik Kent Konseyi’nin birlikte tertiplediği “Marmara Denizinde Yasadışı Su Ürünleri Avcılığının Önlenmesi” konulu toplantı, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Karacabey-Kurşunlu, Armutlu-Bozburun, Gemlik-Kumla-Karacaali-Narlı sahilleri ve bu hatların doğusunda kalan Marmara Denizi’nin tamamında yapılacak mücadele için iş birliği kararının çıktığı toplantıya çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi katıldı. Açış konuşmasını Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim yaptı. Serim, gelecek kuşakları da yakından ilgilendiren sahillerin güvenliği, su ürünlerinin korunması gibi önemli bir meseleye çözüm aranan bu toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bursa İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik,yasadışı avcılığın önlenmesi, sahillerin korunması konusunda Su Ürünleri Kanununun sadece tarım müdürlükleri ve sahil güvenliklere değil, kooperatifler, belediye başkanlıkları, kaymakamlıklar, balıkçılar, halk, liman başkanlıkları ve muhtarlıklara bile önemli görevler ve yetkiler verdiğini anlattı.
Sahil Güvenlik Komutanı Tayfun Paşaoğlu da, topyekûn eğitimin şart olduğunu savundu. Paşaoğlu, sahillerin güvenliğinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi konusunun birkaç kuruma bırakılması halinde 2050 yılında Gemlik Körfezi diye bir şeyin kalmayacağını iddia etti. İş birliklerinin aralıksız devam etmesi gerektiğini kaydeden Paşaoğlu, sahil güvenlik olarak her kurum, kuruluş, kooperatif ve belediye ile iş birliğini devam ettireceklerini ifade etti. Paşaoğlu, iki yıllık faaliyetlerini de slayt eşliğinde anlattı..
Yaklaşık iki saat süren toplantıda, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü İsmail Arabacı ve Su Ürünleri Mühendisi İbrahim Başol’da açıklamalar yaptı. Gelinen kritik noktalara dikkat çekip, su ürünleri istatistikleri konusunda bilgiler veren Arabacı ve Başol, özellikle yasak avlanma konusunda iş birliklerinin sürmesi gerektiğine işaret etti. Kooperatif yetkilileri de sıkıntılarını anlatarak, çözüm yolları konusunda yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<