Orhaneli Maden OSB’nin ÇED toplantısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ÇED toplantısına yoğun ilgi gösteren vatandaşlara tek tek detaylı bilgiler verildi.

07 Haziran 2017 Çarşamba 11:25
Orhaneli Maden OSB’nin ÇED toplantısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ÇED toplantısına yoğun ilgi gösteren vatandaşlara tek tek detaylı bilgiler verildi.

Bursa Orhaneli Belediyesinin vizyon projelerinden olan ve MADSİAD ile ortaklaşa yürüttüğü Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının ÇED toplantısı Orhaneli’nde yapıldı. ÇED raporunu hazırlayan BURÇED Firması temsilcilerinden Elif Akman Gülbenzer proje ve projenin çevresel etkileri ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Maden İhtisas OSB’nin Şükriye Mahallesi, Kocabelen ve Dedetepe mevkinde kurulmasının planlandığını söyleyen Gülbenzer, OSB’nin yer seçimi ile ilgili çalışmaların Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Yer Seçim Komisyonu ile gerçekleştirildiğini ve bu çalışma kapsamında ilgili kurumların görüşlerinin alındığını vurguladı. OSB projesi kapsamında kurulacak fabrika ve tesislerin yanı sıra anaokulu, kreş, ilköğretim, teknik lise, yüksekokul, üniversite, ticaret merkezi, cami, otel, sağlık ocağı ve yeşil alanların da olacağını açıklayan Gülbenzer, OSB’de 59 tesis yerinin planlandığını belirtti. Gülbenzer özellikle, Maden OSB bünyesinde prosesinden oluşan atık suyu, geri kazanım yöntemiyle tekrar kullanılması mümkün olmayan tesislere yer verilmeyeceğinin altını çizdi.

Maden OSB’nin kurulması ile ilgili ilk olarak Orhaneli Belediyesi ve MADSİAD tarafından 5 alternatif yerin belirlendiğini ifade eden Gülbenzer, “Bu alanlarda sulama alanlarının varlığı tarımsal vasıfları, orman alanlarının varlığı, tabiat varlıklarının durumu, suya yapılarına mesafeleri, kültür varlığının durumu, depremsellik gibi konular değerlendirildi. Bu değerlendirme neticesinde Şükriye mahallesindeki alan belirlendi. Bu alanın belirlenmesi, 14 kurumdan alınan olumlu görüşlerle gerçekleştirildi. Projenin yapılacağı alan 7. sınıf tarım arazisidir” diye konuştu.

banner380

Sunumun ardından toplantıya katılan ilçe halkına olumlu veya olumsuz görüşleri sorulurken, söz alan tüm katılımcılar, yıllardır bu projenin hayata geçirilmesini beklediklerini ve Orhaneli’de istihdamın artacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

Orhaneli’nin geleceği ile ilgili milat olan projelerden bir tanesinin Maden OSB olduğunu belirten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise “Bu aşamaya gelene kadar pek çok dedikodular oldu. Hepsini bir kenara koyduk. Bu projeye başladığımızda en hızlı 7 yıl demişlerdi. Önümüzdeki yıl binaların inşaatına başlarız diye planlıyoruz. Bizim insanlarımız 3 kuruş ekmek parası için evini, yurdunu yöresini terk etmesin istiyoruz. Evlerimiz, köylerimiz cıvıl cıvıl olsun istiyoruz. Yöremize istihdam gelsin ama doğru yatırımcıyla ve doğru yatırımla. Çıkacak mermerleri işleyecek fabrikalar kuruyoruz. Fabrikalar hem kendi iç arıtmasıyla hem de sanayinin arıtmasıyla bir gram doğayı kirletilmeyecek” dedi.

Toplantıya Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İşleri Şube Müdürü Ahmet Çakmak, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<