banner359

Yaralı kızıl geyik başarılı operasyonla kurtarıldı

Bursa Bilecik sınırında yaralı halde bulunan kızıl geyik başarılı operasyonla kurtarılarak, üniversitesi hastanesinde tedavi altına alındı.Bursa Ankara karayolu Bilecik il sınırında Mesire Alanı işletmecisi Maviş Kavlan tarafından mesire...

26 Ocak 2017 Perşembe 11:05
Yaralı kızıl geyik başarılı operasyonla kurtarıldı

Bursa Bilecik sınırında yaralı halde bulunan kızıl geyik başarılı operasyonla kurtarılarak, üniversitesi hastanesinde tedavi altına alındı.

Bursa Ankara karayolu Bilecik il sınırında Mesire Alanı işletmecisi Maviş Kavlan tarafından mesire yerine yakın ormanlık alanda yaralı bir kızıl geyik bulundu. İhbar üzerine Bozüyük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekibi ve Bursa Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerle birlikte olay yerine gitti. Kızıl geyiğin mesire alanı arkasında ormanlık alanda dere içine yakın bir kısımda olması, alanda yoğun kar bulunması kızıl geyiğe müdahale şansını zorlaştırsa da kır kahvesi işletmecileri ve yardıma gelen vatandaşlar sayesinde geyiğin bulunduğu alana ulaşıldı.

İlk tespitlerde kızıl geyiğin erkek ve 9 yaşında olduğu, ön ayaklarından birinde çıkık olduğu, bu yüzden düştüğü yerde kaldığı tespit edildi. Kızıl geyik önce veteriner tarafından yeterli dozda ilaç kullanılarak uyuşturuldu. Yaralı geyik daha sonra dere içinden alana gelen traktöre konularak ormanlık alandan çıkarıldı.

Başarılı bir operasyonla kurtarılan kızıl geyik Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavisi devam eden kızıl geyik gerekli tetkik ve tedavilerinin ardından tabi hayata yeniden bırakılacak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<