banner359

ABD bağımsızlığı böyle kutladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını ilan etmesinin 239’uncu yılı, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. New York’taki muhteşem havai fişek gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Kutlamalar...

05 Temmuz 2015 Pazar 17:17
ABD bağımsızlığı böyle kutladı
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını ilan etmesinin 239’uncu yılı, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. New York’taki muhteşem havai fişek gösterisi ise izleyenleri büyüledi.
Kutlamalar kapsamında gelenek yine bozulmayarak New York’ta havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Macy’s mağazaları tarafından düzenlenen ABD’nin en büyük havai fişek gösterisi, bu yıl 39’uncu kez yapıldı. Yaklaşık 25 dakika süren gösteride 50 bin havai fişek kullanıldı. East River’daki teknelerden ve Brooklyn Köprüsü’nden atılan havai fişeklerle aydınlanan gökyüzünü izlemek için on binlerce kişi Brooklyn ve Manhattan’ın sahil kesimlerini doldurdu. Havai fişek gösterilerini en güzel yerde izlemek isteyen ABD’lilerden bazıları ise öğle saatlerinden gösteri vaktine kadar yaklaşık 7-8 saat çocuklarıyla beraber nehir kenarında bekledi. Gösteri süresince güvenliği 7 bin polis sağladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<