banner359

Anayasa Mahkemesi Kararını Verdi

Kosova Anayasa Mahkemesi, Kosova meclis başkanının seçilmesi ile ilgili Kosova Demokratik Partisi (PDK) tarafından yapılan itiraz konusunda kararını verdi. Anayasa Mahkemesi, PDK’yı haklı bulduğunu açıkladı. Kosova Anayasa Mahkemesi, web sitesinde...

22 Ağustos 2014 Cuma 16:48
Anayasa Mahkemesi Kararını Verdi
Kosova Anayasa Mahkemesi, Kosova meclis başkanının seçilmesi ile ilgili Kosova Demokratik Partisi (PDK) tarafından yapılan itiraz konusunda kararını verdi. Anayasa Mahkemesi, PDK’yı haklı bulduğunu açıkladı.
Kosova Anayasa Mahkemesi, web sitesinde yayınladığı kararında, 17 Temmuz tarihinde meclis genel kurulunda meclis başkanının seçilmesi usulüne karşı PDK adına milletvekili Xhavit Haliti ile 29 milletvekilinin yaptığı itirazı dün görüştüğünü ve itirazı yapan PDK’yı haklı bulduğunu açıkladı. Kosova Meclis başkanının seçilmesinde izlenen yolu Anayasa açısından değerlendiren Kosova Anayasa Mahkemesi, oy çokluğu ile onayladığı kararında, 17 Temmuz tarihli meclis genel kurul oturumunda milletvekili sayısı yetersizliği nedeniyle toplantıyı yöneten milletvekili tarafından genel kurul oturumunun iptal edilmesinin ardından yapılan toplantı konusunda izlenen prosedür ile Anayasa’nın 67’inci (2) ile 64’üncü (1) maddelerinin ihlal edildiğini ifade etti. Açıklamada ayrıca Kosova Meclis başkan adayını öneren parlamento grubunun (LDK-AAK-Nisma) en büyük parlamento grubu olmadığını ve 05-V-001 sayılı kararının anayasaya aykırı olmakla birlikte geçersiz olduğu belirtildi. Açıklamada 17 Temmuz tarihinde başlayan meclis genel kurul oturumunun sona ermediğini, meclis başkanı ile başkan yardımcılarının seçilmediğini, dolayısıyla meclis oturumunun sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<