banner359

Bursa’dan Çıkan Dergi Uluslararası Arenada Zirve Yolunda

Bursalı EuRJ, ‘dünya devi’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Sağlık Araştırmaları Ve Stratejileri Derneği (SASD) bünyesinde yayımlanan ve 4 Temmuzda ikinci sayısı bilim dünyası ile buluşan, uluslararası bilimsel hakemli dergi The...

26 Ağustos 2015 Çarşamba 10:59
Bursa’dan Çıkan Dergi Uluslararası Arenada Zirve Yolunda
Bursalı EuRJ, ‘dünya devi’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Sağlık Araştırmaları Ve Stratejileri Derneği (SASD) bünyesinde yayımlanan ve 4 Temmuzda ikinci sayısı bilim dünyası ile buluşan, uluslararası bilimsel hakemli dergi The European Research Journal, (EuRJ) ilk sayısı itibariyle kaliteli ve ilkeli yayın politikası sayesinde uluslararası arenada kabul görmeye başladı. TÜBITAK desteği ile dergipark platformunu kullanarak hizmet veren dergi, aralarında Researchgate, SIS, Türk Medline, ICMJE, Academic Research Index, Academic Keys, Open AIRE, BASE, Cross Ref, EZB, Info Base Index’in de bulunduğu dünyanın en seçkin veritabanları tarafından indekslenmeye başladı. Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Doç Dr. Şenol Yavuz, Doç Dr. Murat Tutanç, Doç Dr. Hakan Demirci, Uzm Dr. Nizamettin Koca ile Uzm Dr Rahmi Duran’dan oluşan EuRJ ekibi, sık sık bir araya gelip derginin durumunu yakından takip ediyor. E-ISSN ve DOI numarasının alınması ile birlikte varlığını sağlamlaştıran dergi için Sağlık Araştırmaları Ve Stratejileri Derneği Başkanı, derginin imtiyaz sahibi Prof Dr. Rüstem Aşkın, “The European Research Journal isimli uluslararası dergimiz 1 yaşına ulaşmak üzere. Başta baş editörümüz Şenol Yavuz hoca olmak üzere gayretli ve ciddi emek sarf eden ekibimizle bu dergiyi 1 yaşına ulaştırmak üzereyiz. Dergimizin Bursa’dan çıkıp ülke sınırlarını aşmasını çok önemli bir başarı olarak görüyorum. Uluslararası geçerliliğin birer belirteci olan E-ISSN ve DOI numarası dediğimiz işaretleri de alması neticesinde inşallah birçok başka indekslere de gireceğiz. Yılsonunda, PubMed isimli en büyük, en geçerli indekste yer almasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
İngilizce yayımlanan ‘EuRJ’ dergisiyle, Türkiye’deki araştırmacı sayısını ciddi anlamda arttırmayı hedeflediklerini belirten Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Sorumlusu ve aynı zamanda EuRJ’un baş editörü Doç. Dr. Şenol Yavuz, “Yapılan araştırmaları dünyaya tanıtabilmek gayesiyle yayın dilini İngilizce olarak seçtik. Çünkü Türkçe yayınlanan dergilerin çoğu kütüphanelerin alt raflarında çürümeye terk ediliyor. Daha basmadığımız makaleler elimizde mevcut, her geçen gün de kaliteli yazılar artıyor. Yurt dışından da yazılar gelmeye başladı. Bilinen bilgiyi içimizde saklayarak hiçbir şey elde edemeyiz. Herkesi derginin çatısı altında yazmaya, yorumlamaya her zaman bekliyoruz. Bizim hedefimiz hit dergiler arasında yer alıp, bütün bildiklerimizi paylaşıp, bu arenada Bursa’dan dünyaya var olduğumuzu göstermektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<