banner359

Doğalgaz Faciası: 25 ölü, 67 Yaralı

Tayvan’da meydana gelen gaz patlaması sonucu 25 kişi hayatını kaybederken, 267 kişi de yaralandı. Tayvan’ın Kaohsiung kentinde meydana gelen olayda yer altında bulunan borularda yaşanan gaz kaçağı sonucu 5 patlama yaşandı. Patlamalar sonucu...

01 Ağustos 2014 Cuma 12:16
Doğalgaz Faciası: 25 ölü, 67 Yaralı
Tayvan’da meydana gelen gaz patlaması sonucu 25 kişi hayatını kaybederken, 267 kişi de yaralandı.
Tayvan’ın Kaohsiung kentinde meydana gelen olayda yer altında bulunan borularda yaşanan gaz kaçağı sonucu 5 patlama yaşandı. Patlamalar sonucu az 25 kişi hayatını kaybetti ve 267 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle birçok araç da kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri enkaz altında kalan cesetleri patlamadan saatler sonra çıkarabilmeyi başardı. Yetkililer patlama sonrası 3 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Olay sonrası açıklama yapan görgü tanığı Chen Qing-tao, “Dün gece evim aniden sallanmaya başladı ve deprem olduğunu zannettim. Fakat kapıyı açtığımda beyaz bir duman gördüm ve her yer gaz kokuyordu” dedi.
Bölgeye gaz hattını kuran CPC şirketi yetkilileri yaptıkları açıklamada patlama öncesi bölgede herhangi bir olumsuzluğa rastlamadıklarını ve olay hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti. Afet Acil Operasyon Merkezi yetkilisi Chang Jia-juch ise sızan gazın büyük ihtimalle propen olduğunu fakat sızıntının kaynağına halen ulaşamadıklarını belirtti.
Öte yandan güvenlik kamerası tarafından çekilen görüntüler patlamanın ne kadar şiddetli bir şekilde gerçekleştiğini gözler önüne serdi. Yayınlanan görüntülerde patlama sonrası her yerin toz bulutuna döndüğü ve araçların paramparça olduğu görüldü. Görüntülerde ayrıca patlamanın ardından asfaltların çatladığı ve yerde büyük bir çukur oluştuğu görüldü.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<