Frankfurt’ta Seçim Heyacanı

Bulundukları bölgede ilk kez 12. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy verecek olan Avrupalı Türkler, sabahın ilk saatlerinden itibaren oy sandıklarının kuruldukları bölgelere akın etti. Yurt dışı seçmen kaydı Frankfurt ve Mainz başkonsolosluklarında...

01 Ağustos 2014 Cuma 10:10
Frankfurt’ta Seçim Heyacanı
Bulundukları bölgede ilk kez 12. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy verecek olan Avrupalı Türkler, sabahın ilk saatlerinden itibaren oy sandıklarının kuruldukları bölgelere akın etti.
Yurt dışı seçmen kaydı Frankfurt ve Mainz başkonsolosluklarında bulunan vatandaşlar Fraport Arena’da oy vermeye başladı. Randevu sisteminin uygulandığı seçimlerde, dört gün boyunca kendilerine verilen günlerde oy kullanabilecek olan seçmenler, oy verecekleri sandıklarla ilgili bilgileri de, sorumluluğunu Konsolos Özkan Durmaz’ın yaptığı binanın kapı girişlerinde kurulan bilgi stantlarından aldı. Randevu sisteminden haberi olmayan ve ellerindeki kimlik belgeleriyle Fraport Arena’ya gelen bazı vatandaşlar ise, oy veremeden geri dönmek zorunda kaldı.

İLK OY BAŞKONSOLOS EKİCİ’DEN
Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemleri öncesinde basın mensuplarına seçim sandıklarının kurulduğu yerleri gezdiren Ufuk Ekici, Frankfurt bölgesinde kullanılan ilk oyu da kameraların önünde sandığa attı. Dört gün sürecek oy verme işlemleri sürecinde bütün konsolosluk yetkilileri seçim alanında hazır bulunarak vatandaşlara bilgi verecek. Bu nedenle seçim boyunca kapalı kalacak olan Frankfurt Başkonsolosluğu bölgesinde ikamet eden vatandaşlar, işlemlerini Mainz Başkonsolosluğu’nda yaptırabilecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<