"imzalar Türkiye’de Atılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin Türkiye’ye düzenleyeceği ziyarette iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurulmasına ilişkin imzaların atılacağını söyledi. Katar’daki temaslarını...

15 Eylül 2014 Pazartesi 16:55
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin Türkiye’ye düzenleyeceği ziyarette iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurulmasına ilişkin imzaların atılacağını söyledi.
Katar’daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmesinin ardından Doha’da ikamet ettiği Four Seasons Otel’e geldi. Burada basın mensuplarına Katar’daki temaslarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli basın mensubu arkadaşlarım Katar Emiri Sayın Temim ile aramızdaki gerek heyetler arası, gerekse ikili görüşmelerimiz gerçekten çok çok verimli bir şekilde gerçekleşti. Bundan sonraki sürece yönelik ne gibi adımlar atacağımızın kararlarını aldık ve ilgili arkadaşlar bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracaklar. Hepsinden öte Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerin daha da artacağını görüyorum. Bu adımlar inanıyorum ki Türkiye-Katar arasındaki ekonomik ilişkilerimize adeta bir zirve adım maiyetinde olacaktır. Kültürel noktada zaten bu yıl sonu ve önümüzdeki yılbaşı itibari ile biliyorsunuz Türkiye-Katar Kültürel Yılı olarak ilan edilmiş vaziyette. Bunun gerek Türkiye’de, gerekse Katar’da birçok etkinlikle anılması şeklinde gerçekleşecektir. Ticari noktadaki adımlarımız, müşterek yapacağımız yatırımlarımız bundan sonraki süreçte çok daha farklı gelişecek ama hepsinden öte bugün attığımız en önemli adım Türkiye-Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oluşturulmasına yönelik adımdır ve bu adıma yönelik dışişleri bakanlıklarımız çalışmalarını yapacaklar. Ben talimatımı verdiğim gibi sayın Emir de talimatlarını verecek ve inşallah sayın Emir’in Türkiye’ye yapacağı resmi ziyarette de imzaları atacağız” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<