banner359

IŞİD konvoyu yok edildi: 100 ölü

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçaklar, işgal altındaki Musul’un Şengal ilçesine gitmekte olan uzun bir IŞİD

17 Aralık 2014 Çarşamba 12:00 2014-12-17 12:04:45
IŞİD konvoyu yok edildi: 100 ölü
Rûdaw’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, uçaklar bugün saat 09:00 ila 11:00 arasında, Şengal ve Behace bölgelerindeki örgüt hedeflerine yoğun bombardıman yaptı.
 
Kaynaklar, saat 10:00 sıralarında, Behace nahiyesinden Şengal’e doğru gitmekte olan uzun bir IŞİD konvoyunun uçaklar tarafından hedef alınarak yerle bir edildiğini aktardı.
 
100’ün üzerinde ölü var
 
Peşmerge Güçleri’nden bir yetkili de, konvoya saldırıda 100’ün üzerinde örgüt mensubunun öldüğü bilgisini verdi.
 
Bu arada, örgüt mensuplarının, ölen onlarca arkadaşını, Musul’un güneyindeki Geyara nahiyesinde gömdüğü öğrenildi.
 
Peşmergeler ve koalisyona ait savaş uçakları, Musul’un doğusundaki IŞİD mevzilerine saldırı düzenledi.
 
Peşmergelerden operasyon
 
Peşmerge Güçleri Musul Barajı Cephesi Sorumlusu Şêx Mihyedin Mizuri, dün, gecenin geç saatlerinde savaş uçaklarıyla eşgüdüm içinde örgüt operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Operasyonun, Musul’un doğusunda bulunan Şihiye û Xerab Kubir köyleri ile çevresini kapsadığını belirten Mizuri, şiddetli çatışmalar meydana geldiğini ifade etti.
 
Şêx Mihyedin Mizuri, çatışmalarda en az 15 IŞİD’linin öldürüldüğünü, onlarcasının da yaralandığını aktardı.
 
Peşmergenin kayıp vermediğini ileten Mizuri, örgüte ait birkaç aracın da imha edildiğini dile getirdi.
 
IŞİD örgütü mensupları, Ağustos başınında Musul'un Şengal ilçesine saldırarak onlarca Ezidi Kürt'ü katletmiş, çok sayıda kadını ve çocuğu kaçırmıştı. Onbinlerce kişi de Şengal Dağı’na sığınmıştı. Dağda halen 10 bine yakın kişi bulunuyor.

Son Güncelleme: 17.12.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<