İsrail Ateşkesi Ihlal Etti

Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlenen topçu saldırısında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Refah bölgesine topçu atışı...

01 Ağustos 2014 Cuma 11:08
İsrail Ateşkesi Ihlal Etti
Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlenen topçu saldırısında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Refah bölgesine topçu atışı yapıldığı belirtilirken yetkililer saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu. Hamas ve İsrail’in 72 saatlik ateşkesi kabul etmesi sonrası bugün saat 08.00’dan itibaren bölgede ateşkes başlamıştı. BM ve ABD dün akşam saatlerinde Hamas ve İsrail’in Gazze’de insani yardım yapılması amacıyla 72 saatlik ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu. Açıklamada tarafların Cuma günü Kahire’de kalıcı ateşkesi görüşmek için temsilciler aracılığıyla bir araya geleceği belirtilmişti. BM Genel Sekreteri Bak Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry düzenledikleri ortak açıklamada yapılan ateşkesin masum insanlara yardım edilmesi noktasında son derece önemli olduğuna vurgu yapmıştı. Taraflar ayrıca Filistin ve İsrail delegasyonlarının Kahire’de bir araya geleceğini ve Mısır’ın ateşkes konusunda taraflara elinden gelen yardımı yapacağını belirtmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<