Kaçak Göçmen Taşıyan Gemi Girit’e Yanaştı

İtalya’ya 700 kaçak göçmeni götürmek isterken makine dairesinde meydana gelen arıza sebebi ile iki boyunca Girit açıklarında sürüklenen Kiribati bandıralı Türk yük gemisi “Barış” İerapetra limanına demirledi. 700 Suriyeli ve Afgan...

27 Kasım 2014 Perşembe 17:01
Kaçak Göçmen Taşıyan Gemi Girit’e Yanaştı
İtalya’ya 700 kaçak göçmeni götürmek isterken makine dairesinde meydana gelen arıza sebebi ile iki boyunca Girit açıklarında sürüklenen Kiribati bandıralı Türk yük gemisi “Barış” İerapetra limanına demirledi.
700 Suriyeli ve Afgan kaçak göçmen taşıyan gemide Ebola virüsü korkusuyla limandaki gemiye giren sağlık ekiplerinin incelemelerinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığı belirtildi. Türk gemisine giren Yunanistan Sahil Güvenlik komandoları göçmen kaçakçısı olduğu şüphesiyle silahlı üç kişiyi gözaltına aldı. Gemide bulunan göçmenlerden 250 kadarının kadın ve çocuk olduğu ifade edilirken gemide bulunan ve rahatsızlanan bir kaçak hamile göçmen helikopterle İerapetra Devlet Hastanesi’ne nakledildi.
Pazartesi gününden beri Girit açıklarında sürüklenen barış isimli gemi Yunan firkateyni tarafından adanın 35 mil güneyinde Ierapetra limanına çekildi. Gemide bulunan 700 kaçak göçmenin nereye gönderileceği ise henüz açıklanmadı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<