Kuzey Kore hidrojen bombasını denedi

06 Ocak 2016 Çarşamba 10:15 2016-01-06 10:18:03
Kuzey Kore hidrojen bombasını denedi
 Kuzey Kore, bugün ilk hidrojen bombası denemesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini duyurdu.
Kuzey Kore, gerçekleştirilen ilk hidrojen bombası denemesinin başarılı olduğunu açıkladı. Kuzey Kore medyasında yer alan haberlerde, denemenin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından verilen emirle yapıldığı aktarıldı. Kuzey Kore resmi televizyon kanalından yapılan açıklamada ise, “İlk hidrojen bombası denemesi yerel saatle 10.00’da başarı ile gerçekleştirildi” denildi. Kuzey Kore’nin bu açıklaması, denemenin yapıldığı bölge yakınlarında meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin ardından geldi.
TEPKİLER GECİKMEDİ
Kuzey Kore’nin bu açıklamasının ardından tepkiler geldi. Güney Kore yönetimi tarafından konuyla ilgili açıklamada, küresel barışa karşı ciddi bir meydan okuma olduğunu ifade edierek, BM Güvenlik Konseyi kararlarının da ihlal edildiğini savunuldu. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, “Hükümet, Kuzey Kore’nin son nükleer denemesi konusunda bedelini ödemesini sağlamak için uluslararası toplulukla yakından çalışması gerekiyor. Güçlü uluslararası yaptırımlar gibi önlemler aracılığıyla yanıt vereceğiz” dedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise, bu durumun Japonya’nın güvenliğine bir tehdit olduğunu ve bu konuda hoşgörü gösterilemeyeceğini kaydetti. ABD, Kuzey Kore’ye uluslararası yükümlülüklerine göre davranması çağrısında bulunurken BM Güvenlik Konseyi ise, ABD’nin çağrısı ile toplanma kararı aldı.

Son Güncelleme: 06.01.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<