Müslümanlar Türk Camisinde Buluştu

ilano ve çevre kentlerdeki vatandaşlar bayram namazını DİTİP (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) Milano Diyanet Camii’nde kıldı. Dualar edilip kılınan namazdan sonra bayramlaşan vatandaşlara daha sonra baklava ve çay ikram edildi. Yaklaşık...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 12:50
Müslümanlar Türk Camisinde Buluştu
ilano ve çevre kentlerdeki vatandaşlar bayram namazını DİTİP (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) Milano Diyanet Camii’nde kıldı.
Dualar edilip kılınan namazdan sonra bayramlaşan vatandaşlara daha sonra baklava ve çay ikram edildi. Yaklaşık 1,5 sene önce faaliyete geçen DİTİP Milano Derneği içinde hizmet veren Milano Diyanet Camii’nin imamı İsmail Sofoğlu bütün Müslümanların bayramını kutladı ve “Bayramımız beklediğimizin üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Milano’da bulunan kardeşlerimizin yanı sıra başka ülkelerden de kardeşlerimizin camimize gelmesi ve hep beraber bayramı kutlamamız bizim için çok daha anlamlı oldu” dedi.
DİTİP Milano Derneği’nin cami işlevi dışında kültür faaliyetlerine de önem verdiğini belirten Sofoğlu, dernek binasında Ramazan ayından beri 25 Suriyeli mültecinin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. Sofoğlu ayrıca, “Halen burada kalan Suriyeli kardeşlerimiz zaman zaman özellikle bir Türk camisinde kalmaktan duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. Bayramı da beraber kutladık, biz de bunun mutluluğu içerisindeyiz” dedi. Her türlü caminin hizmeti yanı sıra piknik, pazar kahvaltısı ve aile buluşmaları gibi etkinlikler de düzenlediklerinin altını çizen İsmail Sofoğlu, derneğe üye olan vatandaşlara cenaze hizmetleri ve hac organizasyonu yaptıklarını belirtti.
Milano’da yapılacak Expo 2015 öncesi şehirde büyük bir cami olmaması konusuna da değinen Sofoğlu “Milano’da Expo’ya hazırlık olarak büyük bir cami projesi vardı. Ancak son gelinen aşamada Diyanet İşleri Ateşemizden aldığımız bilgiye göre Milano Belediyesi’nin 4 yere cami ve kültür merkezi için yer belirleyeceğini ve cami yapımına yardımcı olacağını öğrendik. Expo’yu ziyaret edecek misafirlerimiz için burada nezih, ferah, güzel ve geniş bir camiye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi bayram namazında cemaatimiz bizim camimize sığmadı, bir kısmını alt ve üst katlara almak durumunda kaldık” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<