banner359

Protezlerle Eski Hayatına Geri Döndü

Doğuştan ön ayakları olmayan ve yürüyemeyen köpek, 3D yazıcı ile yapılan protez ayaklar sayesinde sağlam hemcinsleri gibi koşmaya başladı.Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Caroline eyaletinde doğduğunda her iki ön ayağı da...

19 Aralık 2014 Cuma 11:28
Protezlerle Eski Hayatına Geri Döndü
Doğuştan ön ayakları olmayan ve yürüyemeyen köpek, 3D yazıcı ile yapılan protez ayaklar sayesinde sağlam hemcinsleri gibi koşmaya başladı.
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Caroline eyaletinde doğduğunda her iki ön ayağı da dirseklerinden itibaren eksik olan Derby isimli erkek köpek ilk defa bir hayvan için 3D yazıcıda üretilen protez ile tıpkı ayakları sağlam köpekler gibi yürüyüp koşmaya başladı.
Derby’ye 3D yazıcıda protez ayaklar yaparak bu alanda çığır açan Derrick Campana, “Aslında ben bu güne kadar sadece insanlar için protezler uzuvlar yapıyordum. Derby isimli bu köpeği bir veteriner arkadaşım bize getirince, insanlar için uyguladığımız teknolojiyi bu köpek için de uygulayabiliriz diye düşündüm” dedi. Derby’yi hayata bağlayan protez ayaklar tıpkı bir palet gibi ve hayvanın yaylanarak ileri doğru hareket etmesini sağlıyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<