banner359

Sırbistan’da Türkçe çılgınlığı

Sırbistan’da başlatılan Türk Dili uygulaması kapsamında Sırp öğrenciler Türkçe öğrenebilmek amacıyla kurslara kayıt yaptırabilmek için birbirleri ile yarışıyor. Sırbistan’da yayın yapan haber siteleri, ülkede başlatılan uygulama...

29 Ocak 2015 Perşembe 15:29
Sırbistan’da Türkçe çılgınlığı
Sırbistan’da başlatılan Türk Dili uygulaması kapsamında Sırp öğrenciler Türkçe öğrenebilmek amacıyla kurslara kayıt yaptırabilmek için birbirleri ile yarışıyor.
Sırbistan’da yayın yapan haber siteleri, ülkede başlatılan uygulama ile ilgili olarak “Sırp öğrencilerinde Türk dili çılgınlığı” haberleri yaptı. Sırp medyasında yer verilen haberlerde, liselerde yapılan uygulama kapsamında açılacak ve öğretim yılı boyunca devam edecek derslerin Türk Dili uzmanları tarafından yer verileceği bildirildi. Uygulama kapsamında Sırbistan’ın Kraguyevats şehrindeki lisede Şubat ayından itibaren seçmeli olarak verilecek Türk derslerine ilk aşamada 25 öğrenci katılabilecek. Kraguyevats 1. Lisesi’ne şu ana kadar 20 öğrencinin başvuruda bulunduğu ifade edildi.
Kraguyevats 1. Lisesi’nde görev yapan psikolog İvan Nedeljkoviç, Sırp öğrencilerinin Türk dilini öğrenirken Türk kültürünü de öğreneceklerini söyleyerek, “Türk dizilerini daha iyi anlamak için Türk dili kursları düzenlenmiyor. Türk dizilerini sevmelerinden nedeniyle Türkçeyi öğrenmek isteyen öğrenciler de var” şeklinde konuştu. Nedeljkoviç, kursa yoğun bir ilginin olması nedeniyle kursun gelecek yılda da devam edeceğini umduklarını ifade ederek, “Öğrenciler, Türkçe öğrenmenin yanı sıra Ebru sanatını da öğrenebilecek” dedi.
Türk dili ve Ebru sanatı kursları, Belgrad faaliyetini sürdüren bulunan Beyza Eğitim merkezi tarafından ücretsiz olarak verilecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<