Tuğçe Için 250 Bin Imza Toplandı

Almanya’da iki Alman kızı, Sırp gençlerinin saldırısından kurtarmak istediği sırada aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybeden Tuğçe’ye Liyakat madalyası verilmesi için başlatılan kampanyada 250 binden fazla imza toplandı. Kasım ayında...

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:59
Tuğçe Için 250 Bin Imza Toplandı
Almanya’da iki Alman kızı, Sırp gençlerinin saldırısından kurtarmak istediği sırada aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybeden Tuğçe’ye Liyakat madalyası verilmesi için başlatılan kampanyada 250 binden fazla imza toplandı.
Kasım ayında Sırp gencinin saldırısı sonucu hayatına kaybeden Tuğçe’ye Liyakat madalyası verilmesi için imza kampanyası başlatılmıştı. change.org tarafından başlatılan kampanyayı kapsamında 250 binden fazla imza toplandığı ifade edildi. Kampanyayı yürüten change.org yöneticisi Karl Lempert, yaptığı yazılı açıklamada, “Tuğçe hayatı pahasına gösterdiği cesaret ve davranışla Almanya’nın Liyakat nişanını hak etti” diyerek imza kampanyasına 170 ülkeden 250 bin kişinin katıldığını bildirdi. Gauck, toplanan imzaların Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’a verileceğini açıkladı. Açıklamada, Tuğçe herkesin sustuğu bir ortamda kötülere karşı gösterdiği cesaretle dünyanın aradığı sembol isim olduğu, herkesin bu cesareti ve karşı duruşu kendisine örmek alması gerektiği ifade edildi. Her imzanın cesarete ve iyiliğe ahlaki destek olduğunu ve aynı şekilde zorbalığa zulme karşı bir haykırıl olduğunu belirtildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<