Ünlü futbolcu Müslüman oldu

İngiliz Premier ligi ekiplerinden Tottenham Hotspur’da top koşturan Togolu ünlü futbolcu Emmanuel Adebayor, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Her sezon Türkiye’ye geleceği konuşulan Emmanuel Adebayor, ülkesinde düzenlenen bir etkinlikte...

07 Temmuz 2015 Salı 10:26
Ünlü futbolcu Müslüman oldu
İngiliz Premier ligi ekiplerinden Tottenham Hotspur’da top koşturan Togolu ünlü futbolcu Emmanuel Adebayor, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Her sezon Türkiye’ye geleceği konuşulan Emmanuel Adebayor, ülkesinde düzenlenen bir etkinlikte kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, başarıl futbolcunun Müslüman olması, formasını giydiği Tottenham’ın taraftarları tarafından sıkça kullanılan forum sitelerinde de geniş yer buldu. Sitelerde yorumlarda bulunan taraftarlar, İslamiyet’i seçen futbolcunun oruç tutmaya başlayabileceğini belirterek, isminin farklı bir kulüpte anılmasını isteyeceğini kaydetti.
1984 doğumlu Nijerya asıllı Togolu yıldız Metz, Monaco, Arsenal, Mchester City, Real Madrid kulüplerinde forma şansı buldu. Adebayor, Togo milli takımı ile 2006 Afrika Uluslar Kupası elemelerinde 11 gol atarak takımına katkıda bulundu ve 2009 yılında Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından 2008 yılının Afrikalı Futbolcusu ödülüne layık görüldü.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<