Yeni Cumhurbaşkanından Birlik Mesajı

Afganistan’da Ulusal Birlik Hükümeti’nin kurulmasının ardından Cumhurbaşkanı seçilen Eşref Gani Ahmedzai, düzenlediği basın toplantısında birlik mesajı verdi. Açıklamalarına seçime katılan halka teşekkür ederek başlayan Gani, yeni...

22 Eylül 2014 Pazartesi 19:28
Yeni Cumhurbaşkanından Birlik Mesajı
Afganistan’da Ulusal Birlik Hükümeti’nin kurulmasının ardından Cumhurbaşkanı seçilen Eşref Gani Ahmedzai, düzenlediği basın toplantısında birlik mesajı verdi.
Açıklamalarına seçime katılan halka teşekkür ederek başlayan Gani, yeni hükümetin birlik hükümetini olacağını dile getirdi. Afganistan’da ilk kez barış içerisinde hükümet değişimi olduğunu kaydeden Eşref Gani, “Bugün Afgan ulusunun kutlama günü. Afganistan’da ilk kez yönetim seçilmiş bir hükümetten seçilmiş bir başka hükümete barış içerisinde geçiyor. Biz sadece oyları korumakla değil, aynı zamanda halkımızın canını korumakla da sorumluyuz. Seçimler bizi daha da güçlendirdi. Biz, birleşik bir ulusuz ve bu böyle devam edecek. Ulusal Birlik Hükümeti bir şirket değil. Ben ve Abdullah Abdullah birlikte çalışacağız” dedi.
Afganistan Seçim Komisyonu Başkanı Ahmed Nuristani, dün düzenlediği basın toplantısında Ahmadzai’nin seçimleri kazandığını açıklamıştı. Nuristani Ahmedzai’nin rakibi Abdullah Abdullah’ın ise İcra Kurulu Başkanı olduğunu dile getirmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<