banner359

Zarif: Bu tam bir ’U’ dönüşüdür

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Müzakereler bugün, tarihinde ilk kez gelişmekte olan bir ülkenin nükleer gücünü resmi olarak tanıyacak Güvenlik Konseyi’nin kararıyla sonlandırıldı. Ve bu tam bir ’U’ dönüşüdür”...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 16:42
Zarif: Bu tam bir ’U’ dönüşüdür
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Müzakereler bugün, tarihinde ilk kez gelişmekte olan bir ülkenin nükleer gücünü resmi olarak tanıyacak Güvenlik Konseyi’nin kararıyla sonlandırıldı. Ve bu tam bir ’U’ dönüşüdür” dedi.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve müzakere heyeti, 23 ay süren yoğun nükleer müzakerelerinde anlaşmaya varılmasının ardından Tahran’a döndü. Zarif ve müzakere heyeti, Tahran’da bulunan Mahrabad Havalimanı’nda yetkililer tarafından karşılandı. Kalabalık bir grup ve çok sayıda basın mensubu tarafından karşılanan Zarif ve İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, havalimanında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zarif, “Müzakereler bugün, tarihinde ilk kez gelişmekte olan bir ülkenin nükleer gücünü resmi olarak tanıyacak Güvenlik Konseyi’nin kararıyla sonlandırıldı. Ve bu tam bir ’U’ dönüşüdür” dedi.
Zarif, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun müzakerelerde anlaşmanın sağlanmasının ardından yaptığı açıklama ile ilgili olarak ise, “Netanyahu’nun televizyon kanallarında ve gazetelerde kargaşa çıkardığına tanık oluyoruz. İran milletinin sabırla haklarını yerine getirmesi sonucu yaptırımların kaldırılması ve asılsız krizlerin önlendiği gerçeğinin kendisini rahatsız ettiğini duyduk” ifadelerini kullandı.
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ise, anlaşmanın İran üzerinde kayda değer bir etki yapacağını belirterek, “Uluslararası ilişkiler paradigması şu andan itibaren değişecek. İran’ın nükleer etkinliği düşmeyecek ancak yükselecek” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<