Ar-Ge reform paketi UÜ’de tartışıldı

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) Ar-Ge reform paketi bilgilendirme semineri düzenlendi.Şubat ayında Resmi gazetede yayımlanarak 1 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren ve kamuoyunda Ar-Ge reform paketi olarak bilinen...

23 Ağustos 2016 Salı 12:31
Ar-Ge reform paketi UÜ’de tartışıldı
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) Ar-Ge reform paketi bilgilendirme semineri düzenlendi.
Şubat ayında Resmi gazetede yayımlanarak 1 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren ve kamuoyunda Ar-Ge reform paketi olarak bilinen kanunla ilgili toplantı yapıldı. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) yapılan toplantıya ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, Yeminli Mali Müşavir Ali Kara ile çok sayıda Ar-Ge firması temsilcisi ile mali müşavir katıldı. Prof. Dr. Mehmet Kanık, Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerinde çok önemli yenilikleri beraberinde getiren bu yeni yönetmeliklerin, kamu ve özel sektörde yürütülen Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine büyük bir katkı sağlayacağını belirterek, “Reform paketinin getirdiği en önemli yenilikler arasında, tasarım projelerinin de Ar-Ge projeleri gibi destek kapsamına alınması, teknoloji geliştirme bölgelerindeki Ar-Ge ve yazılım şirketlerine ilave vergi muafiyetleri getirilmesi, TGB’ler içerisinde Ar-Ge ve tasarım merkezleri kurulmasına izin verilmesi, Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilecek olan en az personel sayısının 30’dan 15’e düşürülmesi sayılabilir” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<