banner359

BTÜ’den proje hazırlama eğitimi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTU-SAN) tarafından hazırlanan ‘TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi’, 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Mimar...

16 Kasım 2016 Çarşamba 14:50
BTÜ’den proje hazırlama eğitimi
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTU-SAN) tarafından hazırlanan ‘TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi’, 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleştirildi.
TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen eğitim programına çeşitli üniversitelerde görev yapan, farklı disiplinlerden yaklaşık altmış öğretim üyesi katıldı. Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTU- SAN) Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Taner’in koordinatörlüğünde düzenlenen faaliyete Bursa Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Emin Akay ve Yrd. Doç. Dr. Salih Parlak, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Halil İbrahim Ünal ve Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Ersöz eğitimci olarak katıldı. “TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri, Avrupa Birliği Projeleri ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Projeleri”nin yazım, değerlendirme ve yürütme aşamalarının yanı sıra fikri mülkiyet hakları ve patent başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Programın açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, BTÜ yönetimi olarak akademisyenleri ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunacak, sanayinin ihtiyaçlarına çözümler getirecek yenilikçi proje çalışmaları üzerinde yoğunlaşmaları konusunda teşvik ettiklerini söyledi. Teşviklerinin bir örneği olan bu etkinliğe uzak ve yakın çevreden gelen tüm akademisyenlere teşekkür eden Prof.Dr. Ramazan Kurt, araştırmacıların proje hazırlama konusundaki donanım ve motivasyonunu arttıran bu tür eğitim etkinlikleri sonucunda proje başvurularındaki başarı oranında belirgin bir artışın gözleneceğini belirtti.
BTÜ’nün oldukça genç bir üniversite olmasına rağmen, birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016”ilk 50 Listesine 41. Sıradan girmeyi başardığını hatırlatan Merkez Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz da, daha üst sıralara yerleşmenin akademisyenlerin hayata geçirecekleri inovatif çalışmalarla mümkün olacağını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<