banner359

Bursalı Heyetin Hessen Çıkarması

Eyalet Başbakanı Volker Bouffier’ın davetlisi olarak Hessen’e giden Bursa heyeti, Almanlara Bursa’yı anlattı.Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri...

18 Kasım 2015 Çarşamba 14:49
Bursalı Heyetin Hessen Çıkarması
Eyalet Başbakanı Volker Bouffier’ın davetlisi olarak Hessen’e giden Bursa heyeti, Almanlara Bursa’yı anlattı.
Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmail Sağlam, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Almanya Bursa Fahri Konsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu ve Valilik Koordinatörü İpek Hacer Topuz’dan oluşan heyet, Hessen Eyaleti’ne çıkarma yaptı. Heyet, Eyalet Başbakanı Volker Bouffier tarafından bizzat ağırlandı. Almanya’nın en önemli eyaletlerinden birisi olan Hessen Eyaleti’nin Başbakanı Volker Bouffier tarafından Bursa ile münasebetlerin geliştirilmesi için davet edilen heyet, başbakan, bakanlar, müsteşarlar, konsolos ve eyalet üniversitelerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Ekonomi, ticaret, sanayi yatırımları ve eğitim alanındaki karşılıklı işbirliği konularının görüşüldüğü ziyaretin devamında ise ev sahipliğini Bursa yapacak. Eyalet Başbakanı Bouffier, Hessen’in dünyaya açılması adına Türkiye ve Bursalı girişimciler ile yapılan görüşmelerin faydalı sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, HESSENLİ AKADEMİSYENLERİ AĞIRLAYACAK
Ziyarette Türkiye dışında İtalyan, Fransız ve Polonyalı temsilcilerin de bulunduğu bilgisini veren Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmail Sağlam, 5 ülke arasındaki işbirliğinin nasıl geliştirileceği konularını masaya yatırdıklarını söyledi. Bilhassa üniversiteler arasında iş birliği konusunun ağırlık kazandığını vurgulayan Doç. Dr. Sağlam, “Beş farklı ülkenin temsilcileri ile iş birliği konularında görüşmeler yaptık. Alman akademisyenler ile de eğitim alanındaki iş birliği konularını görüştük. Öğrenci ve akademisyen değişimi, proje ortaklığı ve birlikte çalışmak üzerine temaslarda bulunduk. Olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki günlerde de Hessen Eyaleti’nin üniversite yöneticileri ve temsilcilerini Uludağ Üniversitesi’nde ağırlamak istediğimizi söyledik. Kendileri de bu teklifi memnuniyet ile karşıladılar. Yapacağımız bir program ile Hessen’deki 5 farkı üniversitenin akademisyenlerini ve üniversite yöneticileri Bursa’da ağırlayacağız. Bunların dışında heyet olarak Eyalet Başbakanı, bakanlar, müsteşarlar ve konsolosumuz ile görüşme fırsatımız oldu. Kendilerine misafirperverlikleri için teşekkür ettik” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<