Bursa’nın ilk ’Teknoloji Fen Okulu’ açılıyor

Bursa’da faaliyet gösteren Kültür Eğitim A.Ş, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bir ilke imza atarak ’Teknoloji Fen Okulu’nu kuruyor.Bir otelde yapılan basın toplantısında, 22 yıllık eğitim tecrübesini yeni okulla taçlandıracaklarını...

17 Ocak 2017 Salı 15:43
Bursa’nın ilk ’Teknoloji Fen Okulu’ açılıyor

Bursa’da faaliyet gösteren Kültür Eğitim A.Ş, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bir ilke imza atarak ’Teknoloji Fen Okulu’nu kuruyor.

banner380

Bir otelde yapılan basın toplantısında, 22 yıllık eğitim tecrübesini yeni okulla taçlandıracaklarını belirten Kültür Eğitim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış, "Bilgiye, beceriye, teknoloji ve feni de katıp yeni ufuklara yelken açmalıydık. Bursa Özlüce’de 17 bin 500 metrekare alanda projelendirilen uluslararası standartlardaki kampüsü, Teknoloji Fen Okulları adıyla, anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve Anadolu lisesi bölümleriyle hizmet verecek. Velilerimize sesleniyorum; acele etmeyin. 22 yıllık kültür birikimiyle teknoloji fen diyoruz. Bizi bilenler biliyor, bilmeyenler de bilenlere sorsunlar" dedi.

"Kodlanan değil, kodlayan bir gelecek" hedeflediklerini vurgulayan Atış, "Okullarımızın 5 temel hedefi var; özgüveni sağlam, etik değerleri güçlü bir gelecek, matematik zekasını iyi kullanabilme, ingilizce konuşabilme, anlayabilme, yazılım dillerine hakimiyet ve kodlama yapabilme, son olarak da entelektüel birikim. Yazılım, dünyada katma değeri en yüksek alan haline geldi. Genç nüfus gücümüzle bu yönde ciddi bir potansiyele sahibiz. Eğitimle bu potansiyeli harekete geçirmek, Bursa’ya bir silikon akademisi kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Açılması planlanan okulların bünyesinde 20 ilkokul, 20 ortaokul, 6 hazırlık dersliği, yaş gruplarına göre her kademenin kendine ait oyun ve sosyal alanları, 4 müzik dersliği, 4 görsel sanatlar dersliği, 4 teknoloji tasarım dersliği, 3 bilişim ve yazılım dersliği, 3 drama dersliği, 3 FKB laboratuarı, 1 yabancı dil odası, 1 satranç dersliği, 1 hazırlık sınıf oyun salonu, 2 sinema, 1 çok amaçlı salon, 1 konferans salonu, 1 spor salonu, 1 kütüphane ve okuma odası, 1 bowling salonu, 1 paten pisti, 6 teneffüs balkonu, 1 ahşap atölyesi, 1 mutfak atölyesi, 1 robotik ve otomasyon atölyesi, 1 üç boyut tasarım ve imalat atölyesi, 1 seramik çini cam atölyesi, düşünce ve kavram atölyesi, tekstil baskı ve dokuma atölyesi bulunacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<