banner359

Doğru din ve ahlak eğitimi için protokol

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi ve kültürel değerler eğitimi verilecek.UÜ İlahiyat Fakültesi...

29 Aralık 2016 Perşembe 13:01
Doğru din ve ahlak eğitimi için protokol
Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi ve kültürel değerler eğitimi verilecek.
UÜ İlahiyat Fakültesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek protokolün imza töreni Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak şehirle bütünleşmek maksadıyla çok sayıda projeye imza attıklarını söyledi. Bu projelerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de çok sayıda ortaklığı bulunduğunun altını çizen Yusuf Ulcay, bu sene Uludağ Üniversitesi’ne kayıt yaptıran 13 bin öğrenciden 7 bine yakınının Bursa’dan olduğu bilgisini verdi.
Çocuklara doğru din eğitiminin verilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Prof. Dr.Yusuf Ulcay, “Son zamanlarda yaşadığımız olaylarda gördüğümüz gibi, aklını kiraya vermiş birtakım insanların yetişmemesi için öğrencilere doğru din ve ahlak eğitimi verilmesi gerektiğini bir kez daha anlamış olduk. Böylesi zihinlerin yetişmesini engellemek bir anlamda bizlerin görevidir. Din herkesin ihtiyacıdır. Ancak doğru din ve ahlak eğitimi verilmezse, alanı boş bulanlar istediği gibi evlatlarımıza eğitim verebiliyorlar. O yüzden Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız bu protokol gerçekten büyük önem taşıyor. Ben emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın son 5 yıllık strateji planında üç temel hedefinin bulunduğuna işaret eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, bunlardan bir tanesinin de eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu söyledi. Yapılan protokolün de stratejik plandaki kapasitenin ve kalitenin arttırılmasına dönük bir çalışma olarak değerlendiren Veli Sarıkaya, “Din ve ahlak eğitimi konusunda bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar var. Bizim bu protokol kapsamında yapacağımız çalışmalar da bunu destekleyici mahiyette olacak. İlahiyat fakültesi son sınıf veya üçüncü sınıf öğrencilerinin mesleki ve uygulama becerilerinin geliştirilmesine yönelik de atölye imkânı sağlamış olacağız. Müdürlüğümüz uluslararası çapta akran eğitimleri projesini sürdürüyor. Bugün imzaladığımız bu protokolü yürüttüğümüz proje kapsamında değerlendirecek ve çalışmalarımızı o doğrultuda sürdüreceğiz. Yani imam hatip lisesinde okuyan çocuklarımız, ilahiyat fakültelerinde okuyan çocuklar ile yaşları birbirine yakın olduğu için bir tür akran eğitimi almış sayılacaklar. Ben bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin de, protokolün imzalanması konusunda gösterdikleri hassasiyet ve işbirliği için üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Protokolle akademisyenlerin ve öğretmenlerin meslekî gelişimlerine katkı sağlanması, fakülte öğrencilerinin öğretmenlik tecrübesi kazanması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<