Güz dönemi mezunlarının diploma sevinci

Uludağ Üniversitesi’nde 2016-2017 güz döneminde eğitimini tamamlayan 731 öğrenci törenle diplomalarını aldı.Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2016-2017 güz yarıyıl döneminde...

02 Şubat 2017 Perşembe 15:41
Güz dönemi mezunlarının diploma sevinci

Uludağ Üniversitesi’nde 2016-2017 güz döneminde eğitimini tamamlayan 731 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2016-2017 güz yarıyıl döneminde mezun olmaya hak kazananlar, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde iki gündür düzenlenen törenlerde diplomalarını hocalarının elinden aldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerin katıldığı törenlerde sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.

banner380

Törenlerde farklı ülkelerden Uludağ Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler de diplomalarına kavuştu. Afrika ülkesi Çad’dan Bursa’ya Elektronik Mühendisliği lisans eğitim almaya gelen Oudah Dephallah El-Hafiz, düzenlenen törende Fen Bilimleri Enstitüsü’nden yüksek lisans diplomasını aldı. Bir an önce Çad’a dönmek isteyen El Hafiz, ülkesinin kalkınması için emek vereceğini söyledi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye’de okumak isteyen öğrenciler için verilen burslar sayesinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nde elektronik mühendisliği eğitimi alan Çadlı Oudah Dephallah El-Hafiz, Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirtti. İki yıl önce lisans eğitimini tamamlayarak Elektronik Mühendisliği diplomasını alan El-Hafiz, mesleğini en iyi şekilde yapabilmek için yine Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansa başladı. 2016-2017 ilk döneminde yüksek lisansını da tamamlamayı başaran El-Hafiz, bu sefer diplomasını UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın elinden aldı.

Rektör Yusuf Ulcay, dünyanın 124 ülkesinden 3 bin 300 yabancı öğrenciyi üniversitede ağırladıklarına dikkati çekti. Zeki, dürüst ve idealist her gence kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Rektör Ulcay, “Dünyanın neredeyse bütün ülkelerinden öğrenciler eğitim görmek için üniversitemize geliyor. Bizler onları hem misafir hem de evlatlarımız gibi görüyoruz. En iyi şekilde ev sahipliği yapıyor ve eğitimlerini de eksiksiz vermeye çalışıyoruz. Bütün mezunlarımızı, ailelerini ve onları yetiştiren hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<