banner359

Hayat Boyu Öğrenmede AB' yi solladık

21 Ağustos 2017 Pazartesi 10:17
Hayat Boyu Öğrenmede AB' yi solladık

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, bu yıl İnegöl´de 15-65 yaş arası nüfusun yüzde 15´ini geçkin oranına hizmet verdiklerini, bu oranın AB´de yüzde 11´lerde olduğunu belirterek, İnegöl olarak Hayat Boyu Öğrenmede AB standardının üzerinde bulunduğumuzu ifade etti.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, 2016-2017 eğitim öğretim sezonu içerisinde verilen eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Halk Eğitim açısından 2016-2017 eğitim öğretim yılının son günlerine yaklaşıyoruz. Ağustos ayı sonu itibariyle dönem sona eriyor. Bu zaman zarfı içerisinde 200´den fazla alan ve branşta bin 400 kurs düzenledik. Bu kurslarda 35 bin kişi eğitim-öğretim anlamında Halk Eğitim kurslarından yararlandılar. Bunların yaklaşık 30 bini belgelenmiş oldu. Bunun dışında seminerlerimiz de gerçekleştirdik ve belgeler dağıttık. Bu anlamda yaklaşık 300´ün üzerinde öğretmen, usta öğretici ve uzman öğretmenle faaliyetlerimizi yürüttük. Kadrolu 15 öğretmenimiz var. Bunun haricinde ilçemizde bulunan mevcut kadrolu öğretmenlerden de faydalanıyoruz. 200 kişilik de 1 yıllık çalışan usta öğreticimiz mevcut. Başka resmi kurumlarda çalışan uzman kişilerden de part time diyebileceğimiz 10 saate kadar faydalanabildiğimiz kurslar açıyoruz” dedi.

BU SENE DOLU DOLU GEÇTİ

Müdür Özdemir, “Bu öğretim yılı içinde personelimize, görev alan öğretmen, usta öğretici ve uzmanlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha fazla kişiye ulaşabilmek, hayat boyu öğrenme katılımını daha fazla artırmak amacıyla çeşitli tanıtım faaliyetlerimiz olacaktır. Ekim ayına kadar alan tarama çalışmalarımız, kurs faaliyetlerini taratma çalışmalarımız olacak. Yeni dönemde çalışmak isteyen usta öğretici başvuruları da 5 Eylül´de başlayacak ve 1 hafta boyunca usta öğretici başvurularını aldıktan sonra seminer ve tanıtım, alan tarama çalışmaları olacak. Kurs başvuruları bu dönemde de yoğun şekilde alınacak. 1 Ekim itibariyle de 2017-2018 kurslarını açmaya başlayacağız. Bu faaliyetlerimizi tek başımıza yapmıyoruz. Bilhassa başta İnegöl Belediyesi İNESMEK Kursları da bu bin 400 kursun içine dâhil. Bu kurslar da Halk Eğitim bünyesinde ve resmiyetinde açılıyor, belgelendirmesi yapılıyor. Bundan dolayı İnegöl Belediyesi´nin hayat boyu öğrenmenin içinde yer almasından dolayı Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri ve vakıflarla işbirliği içinde onların gösterdiği yerde hem kış hem de yaz döneminde kurslar düzenliyoruz. Onlara da teşekkür ediyoruz. Tüm bunları İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme birimi ve müdürümüz ile yapıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİ HEDEFLER

Önümüzdeki dönemin hedeflerinden bahseden Özdemir, “Kurs sayısını bin 500´ün üzerine, kursiyer sayısını ise 40 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Her yıl üzerine koyarak devam ettireceğiz. Hiçbir zaman ödenek sıkıntısı yaşamadık. Bizden istenen her türlü kursu açabilecek kapasitemiz var. Öğretmen sıkıntımız da yok. Sadece az branşlarda öğretmen bulmakta zorlanıyoruz. Talebe karşılık veriyoruz. Okullarımızdaki öğretmenlerimizden, diğer kurumlarda faydalanan kişilerden de faydalanarak öğreticilik anlamında sıkıntı çekmiyoruz” ifadelerini kullandı.

AB STANDARDININ ÜZERİNDEYİZ

Bu yıl İnegöl´de 15-65 yaş arası nüfusun yüzde 15´i geçkin oranına hizmet verdiklerini, bu oranın AB´de yüzde 11´lerde olduğunu belirterek İnegöl olarak Hayat Boyu Öğrenmede AB standardının üzerinde bulunduğumuzu ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
InegölHaberHalk Eğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<