banner359

Her ilçede sadece bir 'temel lise' olacak

.

18 Nisan 2015 Cumartesi 11:24 2015-04-18 11:28:25
Her ilçede sadece bir 'temel lise' olacak
İki binden fazla dershanenin faaliyetlerine temel lise olarak devam etmek istemesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemeye gitti. Buna göre, her ilçede sadece bir temel liseye onay verilecek. Lisenin laboratuvar, oyun bahçesi, spor salonu gibi fiziki imkânları da sağlaması istenecek.

Özel okul olmak için başvuran iki binden fazla dershanenin büyük çoğunluğunun temel lise olmak istemesi Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 

Bakanlık, “hem dershane, hem okul” mantığına karşı temel lise olmak isteyen kurumlara yeni kriterler getirdi. Buna göre, her ilçede sadece bir temel liseye onay verilmesi planlanıyor. Ayrıca temel lisede laboratuvar, oyun bahçesi, spor salonu gibi fiziki imkanların da sağlanması isteniyor. 

Durum 28 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan genelge ile ortaya çıktı. Genelgeye göre, maarif müfettişleri tarafından dershanenin onaylı yerleşim planının, şu anki yerleşim planına uygun olup olmadığı tespit edilecek. 

Son Güncelleme: 18.04.2015 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<