Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil süreci netleşti

26 Temmuz 2016 Salı 19:09 2016-07-26 19:15:03
Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil süreci netleşti

 Milli Eğitim Bakanlığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kapatılan özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerden resmi okullara geçmek isteyenlerin nakilleri, 30 Eylül 2016'ya kadar yapılacak.

banner380
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), FETÖ'nün darbe girişimi  sonrası kapatılan özel ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerden  resmi okullara geçmek isteyenlerin nakilleri, 30 Eylül 2016'ya kadar yapılacak. 
MEB, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun  Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim  kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik  düzenlemeyi illere gönderdi.
 Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim  kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim  yılı ile sınırlı olamak üzere 30 Eylül'e kadar yapılacak.
Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek  isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki  yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar  tarafından yapılacak.
 Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de  nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil  sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı  tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve  nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.
Kapatılan özel okul öğrencilerinin işlemleri
 Bakanlık, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki  öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması  kapsamında yapılacak işlemleri de belirledi.
Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık  sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bu durumdaki  öğrenciler, 29Temmuz 2016 saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve  yeniden onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabilecek.
Özel okullar tercih listesinde yer alan ve kapatılan özel okullar da  TEOG tercih listesinden çıkarıldı. Bu okulları tercih eden öğrenciler de 29  Temmuz 2016 Saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay  işlemlerini herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirebilecek.

Son Güncelleme: 26.07.2016 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<