banner359

KPSS ÖABT sınavı başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nın son basamağı olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) başladı. Adaylar sınava girecekleri binalara belgeleri kontrol edilerek ve üstleri aranarak alındı. Sınavda adaylara, Türkçe, ilköğretim matematik,...

12 Temmuz 2015 Pazar 10:38
KPSS ÖABT sınavı başladı
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nın son basamağı olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) başladı. Adaylar sınava girecekleri binalara belgeleri kontrol edilerek ve üstleri aranarak alındı. Sınavda adaylara, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarından sorular yöneltilecek. Adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ve 10 soruluk alan eğitimi testinde yer alan soruları 75 dakikalık sürede cevaplamaya çalışacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<