“Matematiğin gözünden” sergisi Nilüfer’de

“Matematiğin Gözünden Imaginary” uluslararası gezici sergisi Bursalılarla buluştu.Uluslar arası sergi İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Adana ve Ankara’nın ardından Nilüfer’de açıldı. Uludağ Üniversitesi’nin gönüllü desteğiyle Nilüfer...

07 Nisan 2017 Cuma 11:27
“Matematiğin gözünden” sergisi Nilüfer’de

“Matematiğin Gözünden Imaginary” uluslararası gezici sergisi Bursalılarla buluştu.

Uluslar arası sergi İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Adana ve Ankara’nın ardından Nilüfer’de açıldı. Uludağ Üniversitesi’nin gönüllü desteğiyle Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açılan sergi ilgi gördü. Serginin açılışına Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Başkan Bozbey, “Bütün projelerimizi bilimsel verilere dayanarak yapıyoruz. Matematik de bir bilim dalı olarak bizim en önemli mihenk taşlarımızdan bir tanesi. Matematik, hayatın ta kendisi ve problemlerin çözüm noktası. Biliyorsunuz ekonomiyi de matematik ile tarif ediyorlar. Sanatın zaten matematiksel anlamda sunumlarını çok fazla görüyoruz” dedi.

banner380

2014 Alman-Türk Bilim Yılı kapsamında başlayan iş birliği ile Türk Matematik Derneği öncülüğünde ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi’nin bilimsel danışmanlığı ile Türkiye’ye getirilen sergi, 26 Nisan 2017 tarihine kadar açık kalacak.

“Matematiğin gözünden IMAGINARY”, 21. yüzyıl interaktif öğrenme teknolojilerini kullanan çoklu zekayı ve yeni ilişkilendirme biçimlerini harekete geçiren olağanüstü bir deneyim. Dünyadaki benzerleri incelenerek İstanbul’da tamamen yeniden hazırlanan sergide, isteyenler, iki büyük dokunmatik ekranda Surfer ve Cinderella programlarını deneyebiliyor, kendi matematik objesini oluşturarak aynı anda yazıcıdan çıktısını alabiliyor. Yeryüzü küresi, yeryüzünden kağıda giden çeşitli harita izdüşümlerini karşılaştıran bu modül. Şeklin bozulmasının ne demek olduğunu ve mükemmel haritanın neden var olamayacağı hissini uyandırıyor.

Sergi alanında projeksiyonda sürekli dönen iki film, “Dimensions” (Boyutlar) ve “Chaos” (Kaos) izleyenleri kısa süre içinde matematiğin büyülü dünyasının içine alıyor.

Sergide ayrıca tahta bloklarla oynanan eğlenceli bir oyun da var.

Dünyada 35’i aşkın ülkede 170’den fazla ücretsiz sergi ile 1,5 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşan, 18’den fazla dilde içerik ve 15 GB üzerinde açık kaynak etkileşimli matematik içeren ’Imaginary, açık matematik’ ağına isteyenler Türkçe de ulaşabiliyor. Sergi her gün 60’ar dakikalık 3 ila 4 periyot halinde ve randevulu geziliyor. Sergi 26 Nisan’a kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde her gün 10.00-19.00 saatlerinde izlenime açık kalacak. Sergiyi gezmek isteyenler hafta içi saat 10:00 ila 17:00 arası, 0224 413 27 37 nolu telefondan randevu alabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<