Mehmet Akif Ersoy Okulu yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’daki eğitim kurumlarını yenilemeye devam ederken, hayırseverlerin destekleri de sürüyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile işadamı Özgür Kavaklı, Mehmet Akif Ersoy Okulu yapımı ile ilgili protokolü...

20 Şubat 2017 Pazartesi 14:27
Mehmet Akif Ersoy Okulu yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’daki eğitim kurumlarını yenilemeye devam ederken, hayırseverlerin destekleri de sürüyor.

banner380

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile işadamı Özgür Kavaklı, Mehmet Akif Ersoy Okulu yapımı ile ilgili protokolü imzaladı. Protokole göre, Yıldırım İlçesi Ortabağlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy Okulu bünyesindeki ortaokul ve anaokulu binaları yeniden yapılacak. Recep Altepe, Bursa’da eğitime çok değer verdiklerini belirterek, “Geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi ve okullarımızın en kaliteli şekilde yenilenmesi çok önemli. Öğrencilerimizin kendi yaşadıkları bölgelerde, kaliteli eğitimden faydalanmaları gerekli” dedi.

Kent merkezindeki eski okulların günden güne yenilendiğine vurgu yapan Başkan Recep Altepe, bu süreçte de okulların sosyal alanlarıyla ve toplantı salonlarıyla tamamen yenilenerek, konforlu hale getirilmesi gerektiğine işaret etti.

Hayırsever işadamlarının da eğitime büyük katkı sağladıklarını dile getiren Recep Altepe, “Prof. Tezok Caddesi’nin doğusunda bulunan Mehmet Akif Ersoy Okulu, uzun yıllardır Ortabağlar bölgesine hizmet ediyordu ancak okul artık yetersiz ve eski Şimdi, yaklaşık 7 bin metrekare inşaat alanıyla yeni ve modern bir okul haline gelecek. Hayırsever Özgür Kavaklı, okulun yenileme girişimini başlatacak, kaba inşaatı kendileriyle birlikte yürütmüş olacağız” diye konuştu.

Başkan Altepe, çalışmanın devamında çevrede yapılacak kamulaştırmalar ve ek binalarla, bölgenin dört dörtlük bir eğitim kurumuna kavuşacağını söyleyerek, “Ana cadde üzerinde Bursa’ya yakışan, Ortabağlar bölgesi ve tüm Yıldırım’a değer katan bir eğitim yuvası, modern bir okul olacak. Projeleri tamamlanmak üzere ve kazmayı en yakın zamanda vuracağız. Hayırlı olsun” dedi.

Hayırsever işadamı Özgür Kavaklı da “Allah, bize bugünü gösterdi, ne kadar şükretsem azdır. İnşallah başkanımızın öncülüğünde, imkanlarımız dahilinde bu millete hizmet etmeyi Allah bize nasip etsin” diyerek duygularını ifade etti.

Başkan Altepe, protokolün ardından Kavaklı’ya el yapımı Yeşil Türbe çinisi hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<