Miniklere dini sevdiren proje başladı

Okul öncesi öğrencilerine yönelik hazırlanan “Okul Öncesi Eğitimde Dinimi Seviyorum Öğreniyorum Projesi”, Bursa’nın İnegöl ilçesinde hayata geçirildi. Velilerin isteğine bağlı olarak 4-6 yaş grubundaki okul öncesi eğitim alan öğrencilere...

18 Ocak 2017 Çarşamba 17:03
Miniklere dini sevdiren proje başladı

Okul öncesi öğrencilerine yönelik hazırlanan “Okul Öncesi Eğitimde Dinimi Seviyorum Öğreniyorum Projesi”, Bursa’nın İnegöl ilçesinde hayata geçirildi. Velilerin isteğine bağlı olarak 4-6 yaş grubundaki okul öncesi eğitim alan öğrencilere İnegöl Müftülüğü tarafından görevlendirilen eğitimciler tarafından dini dersi veriliyor.

Projeyle ilgili bilgi veren İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Yenice Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu’nda daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde öğrencilerimize yönelik Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum projesi hayata geçirildi. Bu projenin esas hedef kitlesi, okul öncesi eğitim kurumlarımızdaki 4-6 yaş öğrencilerimizdir. Bu öğrencilerimize okul öncesi eğitim kurumlarımızda tamamen velilerimiz talebi doğrultusunda haftada 3 gün ve ikişer saat olmak üzere toplam 6 saat ders veriliyor. 10 veya 18’er kişilik gruplar halinde normal eğitim saatlerinin haricinde ilaveten isteğe bağlı uygulanan bir projedir. Müftülüğümüzün bu konuda eğitimli, uzman ve sertifikası olan görevlileri tarafından dersler verilmektedir. Biliyorsunuz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla aileler çocuklarına küçük yaşlarda dini eğitim verdirmek istiyor. Milli ve manevi değerleri, din sevgisini kendi yaşına göre alması daha kolay oluyor. Eğer resmi kurumlarda bu verilmiyorsa biz çocuğumuza başka yerlerde aldırırız deniliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu tür eğitimlerin resmi kurumlarca verilmesi isteniyor. Bu manada bunu ihtiyaç hisseden ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermek adına böyle bir proje geliştirildi" dedi.

Devletin resmi kurumlarında, gözetim altında, ehil ve uzman kişilerce talep eden velilerin öğrencilerine dersler verileceğini anlatan Fatih Bilican, "Şu an bu okulumuzda 2 sınıf olarak eğitimler başladı. Diğer okullarımızda da veliler bilgilendirildi. Onlardan da talep alınıyor. İkinci dönemde de diğer okul öncesi kurumlarımızda da bu uygulamayı başlatacağız. Talep olduğu müddetçe biz bu uygulamayı devam ettireceğiz. Okullarımız buna hazır. Yeter ki talep olsun. Bu projeyle aynı zamanda okul öncesi eğitim çağında olup, kayıt yaptırmayan öğrencilerimizi okul öncesine kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

banner380

"Batıda bu eğitimler çok önce başladı"

4-6 yaş grubuna yönelik dini eğitimlerin batılı ülkelerde çok önce başladığını belirten İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise, “4-6 yaş grubuna yönelik dini eğitimler batı ülkelerinde çok önce başlamasına rağmen, biz de geç kalındı. Henüz istenen seviyeye de gelinemedi. Bunun en önemli sebeplerden birisi de, resmi olmayan yapılar tarafından dini eğitim veriliyor. Bu projeyle Tevhidi Tedrisat Kanununun belki başarıya ulaşmasının zemini hazırlanmış oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle hem Kur’an kursu hocalığı formasyonuna sahip, güvenlik araştırmalarından geçmiş, hem de pedagojik formasyon açısından 4-6 yaş çocuklarımıza eğitim verebilecek elemanlarca bunun verilmesi mühim. Aslında din fıtrîdir. Fıtrî olan din duygusu yaratılışla başlar. Dolayısıyla batıda çok erken yaşlarda başlayan din eğitimi, bizim memleketimiz de çok geç başlamış ve yaş olarak da yukarı yaşlardan başlatılmıştır. Bursa Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu çalışma Türkiye genelinde de yaygınlaşmıştır. Türkiye genelinde uygulanacak bir proje haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<