Nilüfer Belediyesi’nden eğitime dev katkı

Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Özlüce İlkokulu törenle açıldı.Belediye tarafından Özlüce Mahallesi’ne yapılan 16 derslikli Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu düzenlenen törenle açıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile...

30 Eylül 2016 Cuma 16:56
Nilüfer Belediyesi’nden eğitime dev katkı
Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Özlüce İlkokulu törenle açıldı.
Belediye tarafından Özlüce Mahallesi’ne yapılan 16 derslikli Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu düzenlenen törenle açıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören, öğrencilerin dans gösterileri ile devam etti. birinci sınıf öğrencisi Egemen Akan, babasıyla birlikte yazdığı ve okul sevincini anlatan şiirini okudu ve keman resitali verdi.
Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, doğduğu, büyüdüğü Özlüce’de okul açmanın büyük mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Bugün tarifi mümkün olmayan bir sevinç içindeyim. Doğup büyüdüğüm köyde böyle bir okulu yapmak beni son derece duygulandırdı.
Geleceğimiz olan çocukların sağlıklı ortamlarda ve okullarda eğitim görebilmeleri için ne yapsak azdır. Türkiye’de hiçbir belediyenin düşünemeyeceği kadar milli eğitimimizle proje üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz. Bu, Nilüfer Belediyesi’nin eğitime, geleceğimiz olan çocuklarımıza olan desteğe nasıl baktığını gösteriyor” şeklinde konuştu.
Türkiye’de eğitime sahip çıkma konusunda önderlik, liderlik ve devrim yaptıklarını söyleyen Mustafa Bozbey, “Hedefimiz muasır medeniyet seviyesine yükselmektir. Bunu da eğitimle başarabiliriz. Çocuklarımıza sahip çıkarak, onları sadece eğitim, ders alan ya da derslerine çalışan birer yurttaş değil, ülke, insan, çevre ve yurttaş sevgisiyle dünyaya bakışlarıyla bunları iyi yetiştirmek, inançlarıyla birlikte bir dünya insanı oluşturmak sorumluluğundayız. Buna katkı sağlayacak en önemli kurumlar da elbette ki belediyelerdir. İşte Nilüfer Belediyesi bunu yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan ve 16 derslikten oluştuğunu ve yemekhanesinin de bulunduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Okulumuz yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olmuştur. Bu okulda yetişecek olan çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde şekilleneceğine inanıyorum. Bilime, sanata ilgi ve inançlarını hiç kaybetmeyeceklerdir diye düşünüyorum. Araştıran, sorgulayan, barışla ve sevgiyle yetişen nesillerin hem ülkemize hem de dünyaya mutluluk getireceğine kesinlikle eminim. Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum” diye kaydetti.
Okul Müdürü Ayten Ebeoğlu da, “Daha düne kadar öğrenci bulmakta sıkıntı yaşayan okulumuz, güçlü eğitim kadrosu ve yenilenen binasıyla çok kısa sürede bölgenin tercih edilen bir okul olmuştur. Başkanımıza eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol mensupları, Başkan Mustafa Bozbey’in annesi Münevver Bozbey ve öğrenciler, Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun açılışını yaptı. Açılışın ardından da konuklar okulu gezerek öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarı diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<