banner359

Nilüfer Belediyesi’nden Okullarda Görevlendirilen Personele İş Güvenliği Eğitimi

Nilüfer Belediyesi, okullarda görevlendirdiği yardımcı personeli iş güvenliği ve iş sağlığı hakkında bilgilendirdi.Nilüfer Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan, okullara yardımcı personel tahsisi projesini bu yıl da sürdürüyor. Nilüfer...

19 Kasım 2015 Perşembe 16:21
Nilüfer Belediyesi’nden Okullarda Görevlendirilen Personele İş Güvenliği Eğitimi
Nilüfer Belediyesi, okullarda görevlendirdiği yardımcı personeli iş güvenliği ve iş sağlığı hakkında bilgilendirdi.
Nilüfer Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan, okullara yardımcı personel tahsisi projesini bu yıl da sürdürüyor. Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı için belediye okullarda 175 yardımcı personel istihdam etti. Yardımcı personele Uğur Mumcu Sahnesi’nde eğitimle iş sağlığı ve iş güvenliği hakkında bilgiler verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “İlçemizdeki devlet okullarına temizlik için personel veriyoruz. 3 yıldır sürdürülen bu projeyle her sene istihdam sayımız artmakta. Bu yıl 175 yardımcı personel istihdam ettik” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mahmut Mert Uyanık da bu eğitimin insan hayatının her alanına katkı sağlayacağını ifade ederek, “İnsanın olduğu her yerde risk ve tehlike vardır. İnsan kendini güvende hissederse işinde de verimli olur. Bu eğitimler aslında birer aksesuardır. Bu tür organizasyonlar insan hayatını korumak, kollamak içindir. Devlet denetimi yapacak, iş veren önleyici tedbirleri alacak, çalışan da kuralları uygulayacak. Bunlar birer zincirin halkasıdır. Ülkemizde iş sağlığı ve iş güvenliği bilinci oturmaya başladı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<