banner359

Öğrenci Etüt Merkezleri Kaldırıldı!

09 Şubat 2017 Perşembe 21:55 2017-02-09 21:58:33
Öğrenci Etüt Merkezleri Kaldırıldı!
687 sayılı olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun hükmünde kararname ile öğrenci etüt eğitim merkezleri kaldırıldı.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda önemli değişiklikler yapıldı. 9 Şubat 2017 tarihli ve 29974 sayılı resmi gazetede yayımlanan son KHK ile yürürlüğe girdi. 687 sayılı olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun hükmünde kararname ile yapılan değişiklikler şu şekildedir.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun tanımlar bölümünde yer alan kısma yeni tanım eklendi. Sosyal etkinlik merkezi ibaresi tanımı ile daha önce etüt eğitim merkezi olarak açılabilen kurslar artık sadece belediyeler tarafından açılabilecek.

Bu kapsamda sosyal etkinlik merkezlerinin açacağı kurslardan dolayı da daha önce yer alan öğrenci etüt eğitim merkezleri ibaresi yürürlükten kaldırılarak faaliyetlerine son verildi.

Tüm öğrenci etüt eğitim merkezleri için 1 Temmuz 2017 tarihine kadar süre tanındı. Eklenen hüküm ile dönüşüm programında olan etüt merkezleri hariç olmak üzere halen faaliyette olan öğrenci etüt eğitim merkezlerine 1 Tammuz 2017 tarihine kadar süre verildi. Dönüşüm kapsamında olan okullar ilgili hükümlerde geçen şartları yerine getirmezse tamamen kapatılacaklar.

Sosyal etkinlik merkezi nedir? İl milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, Bakanlığın verdiği işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile belediyelerce açılan ve işletilen, ilköğretim ve/veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumları olarak belirtilmektedir. 
Mymemur 

Son Güncelleme: 09.02.2017 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<