Öğrenciler Fatih Sergisini Gezdi

Osmangazi Belediye tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde açılan “Fatih” sergisi büyük ilgi görüyor.Soğanlı Kültür Merkezi’nde açılan sergi ziyaretçi akınına uğruyor....

22 Nisan 2016 Cuma 12:28
Öğrenciler Fatih Sergisini Gezdi
Osmangazi Belediye tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde açılan “Fatih” sergisi büyük ilgi görüyor.
Soğanlı Kültür Merkezi’nde açılan sergi ziyaretçi akınına uğruyor. Sergiyi son olarak Çağdaş Öncü Okulları öğrencileri ziyaret etti. evvela Fatih Sultan Mehmed’in hayatının anlatıldığı belgeseli izleyen öğrenciler, daha sonra Sultan Mehmed’in çocukluğu, şehzadelik dönemi, tahta çıkması ve İstanbul’u nasıl fethettiğinin anlatıldığı belgeseli izledi. Yaklaşık 50 dakika süren belgeseli büyük dikkatle izleyen öğrenciler, Fatih’in hayatına dair önemli konularda notlar aldı.
Belgesel filminin ardından öğrenciler fuaye alanına inerek Fatih’in gençlik, olgunluk ve yaşlılık döneminde giydiği kıyafetler ile döneminde yaşanan önemli olayların anlatıldığı belgelerin bulunduğu “Fatih: Avrupa’nın Kaderini Değiştiren Adam Sergisi”ni gezdi. Öğrenciler hem belgesel gösterimi, hem de sergi ile daha önce tarih kitaplarında okudukları Fatih Sultan Mehmed hakkında bilgi sahibi oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<