Öğrenciler sektör temsilcileri ile buluşuyor

Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu’nun düzenlediği "12. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi" başladı.Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek kongrede çeşitli sektörlerde...

20 Şubat 2017 Pazartesi 14:39
Öğrenciler sektör temsilcileri ile buluşuyor

Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu’nun düzenlediği "12. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi" başladı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek kongrede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren büyük şirketlerin CEO’ları öğrencilerle buluşturuyor. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu (ULİT) Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Bayrak, “Bu yılki kongremizde 3 yönetim kurulu başkanı, 2 CEO, 3 genel müdür, 2 ülke müdürü, 1 müdür yardımcısı ve Tofaş Basketbol Takımı Baş Antrenörü bizlerle olacak” dedi.

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkan Vekili Onur Kurtay, öğrencilere Hollanda staj imkanı sağladıklarına dile getirerek, “Üniversiteler arasında bağlantı ve işbirliği konularında iyi niyet anlaşmaları yapmaktayız. Bu anlamda mevcuttaki öğrenci arkadaşlarımız mezun olduktan sonra da kendilerine istihdam sağlamayı bir görev bilmekteyiz” diye konuştu.

banner380

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Ramazan Kaya, işi sevmeden yapan, mutsuz insanlarla sıkça karşılaştıklarını ifade ederek, “ ULİT burada sizlere bir pencere açarak, meslekleri ve iş imkanlarını tanıma fırsatı vermektedir. Meslek seçiminde karar vermeden önce kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Hangi konulara ilgi duyduğunuzu, hangi mesleğin sizler için uygun, olduğu noktasında kafa yormanız lazım” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yapmış olduğu konuşmasında, “Adalet, şeffaflık, eşitlik ve sorumluluk gibi başlıkları barındıran geleneksel yönetim anlayışının temel bileşenlerine dünyamızdaki hızlı gelişimlerden yeni olmazsa olmazlar eklenmektedir. Güncel trendlerle birlikte yenilikçilikle fark oluşturmak da sürdürülebilir büyümenin temel dinamikleri haline geldi” dedi.

Gidişata göre girişimci kuşaklar arasındaki etkileşim ve dijitalleşmenin önemine işaret eden Ulcay, “Nesnelerin interneti gibi birçok konu başlığı yeni yönetim anlayışının en önemli gündem maddelerinden bazıları olmaktadır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<