Özel öğrenciler BTÜ’de eğitime başladı

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) ve diğer kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerinden Bursa’da okumak isteyenler,’özel öğrencilik hakkı’ ile Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) eğitime başladı.BOÜ ve diğer kapatılan vakıf üniversitesi...

17 Ekim 2016 Pazartesi 16:19
Özel öğrenciler BTÜ’de eğitime başladı
Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) ve diğer kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerinden Bursa’da okumak isteyenler,’özel öğrencilik hakkı’ ile Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) eğitime başladı.
BOÜ ve diğer kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerden Bursa’da okumak isteyenlere ’özel öğrencilik’ hakkı verilirken, BTÜ Bursa’da ’koordinatör üniversite’ olarak, başvuruları alıp bütün süreci tamamladı. Öğrencilerin yerleştirilmeleri, intibakları ve müfredatlarının problemsiz sürdürülmesi konusunda son derece özverili şekilde çalıştıklarını belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, kapatılan vakıf üniversitelerinden kendilerine başvuran öğrencilerin hiçbir şekilde zarar görmemesi ve mevcut BTÜ öğrencilerinin de olumsuz etkilenmemesi için imkanlar dahilinde ne gerekiyorsa yapıldığını söyledi. Karademir, "Yapılan çalışmalar sonunda BTÜ’de toplamda 20 bölüm, programa önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere 729 özel öğrenci kabul edildi. Uludağ Üniversitesi ile yapılan koordinasyon sonunda Uludağ Üniversitesi programlarına da özel öğrenci olarak 607 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Aynı süreç kapsamında BTÜ’ye ayrıca 85 yabancı uyruklu öğrencide kayıt yaptırmıştır" dedi.
Karademir, özel öğrencilerle yaptığı buluşmada ise gelinen noktayı ve sürecin nasıl yürütüleceği hakkında detaylı olarak bilgi verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<