Rektör Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa belediyelerine üniversite çağrısı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini kapsayacak yeni bir üniversitenin kurulmasına tam destek geldi. İki ilçe belediye başkanına bu konuda teklifte bulunan Rektör Ulcay, “Karacabey...

25 Nisan 2017 Salı 17:10
Rektör Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa belediyelerine üniversite çağrısı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini kapsayacak yeni bir üniversitenin kurulmasına tam destek geldi. İki ilçe belediye başkanına bu konuda teklifte bulunan Rektör Ulcay, “Karacabey Harası karşısında devletin geniş bir arazisi var. İki ilçeyi kapsayacak yeni bir üniversite kurulması adına çok güzel bir yer. Ben kuruluş aşamasında ve sonrasında elimden gelen tüm desteği vereceğim” şeklinde konuştu.

UÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu, Bahar ve Girişimcilik Günleri düzenledi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Sütaş A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ve protokol mensuplarının katıldığı törende öğrenciler meslek yüksekokulunun bahçesinde kurulan stantlarda kendi elleriyle yaptıkları ürünlerin satışını yaptı.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarının toplum üzerindeki algısı hakkında görüşlerini aktardı. Türkiye’de mesleki eğitimin ikinci plana atıldığına işaret eden Yusuf Ulcay, “Meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin meslek liselerinden gelmesi gerekiyor. Önce lise ve sonrasında meslek yüksekokulu okuyan öğrenciler çalışacakları sektöre çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Meslek lisesini bitiren öğrenciye, aynı alandaki bir yüksekokulunu seçerse artı puan verilsin. Sonrasında dört yıllık bir eğitim daha almak isterse yine artı puan verilsin. Böylelikle o öğrenci lise, yüksekokul ve fakültedeki eğitim süreçlerinin ardından mesleğini tam anlamıyla yapacak bir birey olarak mezun olacaktır. Sektöre adım attığı zaman da ara eleman değil, kalifiye eleman olacaktır” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini kapsayan büyük bir üniversite kurulması için belediye başkanlarına destek vereceğini söyledi. İki ilçe başkanının ortak girişimleri sonucunda Karacabey Harası’nın karşısındaki devlet arazisine üniversite yapabileceklerini söyledi. Rektör Yusuf Ulcay, “İki ilçeyi kapsayacak şekilde Karacabey Harası karşısındaki devlet arazisine güzel bir üniversite kurulabilir. İsterseniz bizim veteriner fakültemizi de içine alabilirsiniz. Nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz. Bu üniversiteyi kurmak isterseniz şahsım adına sizlere yardım edeceğimi ve elimden gelen desteği vereceğimi bilmenizi isterim” dedi.

Törende konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise üniversite ve şehir ilişkilerine yaptıkları katkılardan dolayı üniversite yöneticilerine teşekkür etti. Göreve geldiklerinde Karacabey’in büyümesi ve gelişmesi için 3T kuralını hayata geçirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özkan; “Tarım, turizm ve teknolojik yatırımları bir bir uygulamaya geçirdik. Tarım, hayvancılık mutlaka önemli ancak cari açığı kapatmak için ülkemizin teknolojik yatırımlara yönelmesi gerektiğine inanıyoruz. İlçemiz artık yatırımlar açısından kabuğunu kıran ve adeta şantiyeye dönen bir yer haline geldi. Ben genç kardeşlerimize eğitim hayatlarında ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Karacabey’in ve Bursa’nın sizler gibi genç, yetenekli ve başarıya aç insanlara ihtiyacı var” diye konuştu.

banner380

Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise Uludağ Üniversitesi’nin KOSGEB ile yaptığı anlaşma neticesinde girişimcilik dersi alan öğrencilere Bahar ve Girişimcilik Günleri kapsamında girişimcilik sertifikası verdiklerini söyledi. Tayar, yüksekokullar arasında ilk kez yapılan uygulama sayesinde 32 öğrencinin KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandığının bilgisini verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Girişimcilik Eğitimi’ne katılan ve başarılı olan 32 öğrenciye sertifikaları verildi. Etkinlikte ayrıca ‘Okulum İçin Fikrim Var’ yarışmasının birincisine çeyrek altın ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Törenin sonunda protokol üyeleri ve katılımcılar Karacabey MYO’nun bahçesindeki stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı ürünlerin tadına baktılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<