Tarihi okul binası Büyükşehir ile yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi yerlerinden biri olan Aksu köyündeki tarihi okul binası restore ediliyor.Bürokratlarıyla birlikte Kestel’e bağlı Aksu Köyü’nde incelemelerde...

17 Mart 2017 Cuma 11:02
Tarihi okul binası Büyükşehir ile yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi yerlerinden biri olan Aksu köyündeki tarihi okul binası restore ediliyor.

Bürokratlarıyla birlikte Kestel’e bağlı Aksu Köyü’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel mirasa yönelik şehir merkezinde sürdürdükleri çalışmaları kırsala da taşıdıklarını hatırlattı. Bütünşehir uygulamasının devreye alınmasından sonra köyler ve en ücra köşeler de dahil nerede bir tarihi eser varsa restore ettiklerini ve bölge halkının hizmetine sunduklarını belirten Başkan Altepe, çalışmalar kapsamında bugüne kadar 450’ye yakın tarihi esere yeniden işlev kazandırdıklarını vurguladı. O çalışmalardan bazılarının ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarının en hareketli noktalarından biri olan’ Aksu Köyü’nde yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Burası daha önce kervansarayları, okulları, sivil mimarlık örneği yapılarıyla önemli merkezlerden biriydi. Kestel’in girişinde ve ana caddede bulunuyordu. Herkesin geçtiği, buluştuğu canlı bölgeydi. Artık Büyükşehir Belediyemizin el atmasıyla birlikte buradaki tüm yapılar da bir bir elden geçiriliyor. Köy eski canlılığına kavuşmaya başlıyor. Aksu, yine yeniden güzel ve şirin belde haline geliyor” dedi.

banner380

Başkan Altepe, köyde bulunan tarihi okul binasının restorasyon çalışmaları kapsamında yenilendiğini ifade etti.Daha önce çökmek üzere olan okulun Büyükşehir Belediyesi’nin el atmasıyla yeniden projelendirildiğini ve restorasyon ile rekonstrüksiyon çalışmalarınınhemen başlatıldığını kaydeden Başkan Altepe, önümüzdeki ay binanın ilk günkü haliyle yeniden hizmete gireceğini vurguladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından okul binasının resmi açılışının yapılacağını anlatan Başkan Altepe, “Son hazırlıklar yapılıyor. İnşallah işlemler tamamlandıktan sonra açılışını da törenle gerçekleştireceğiz. Burası ilk günkü haliyle sosyo-kültürel aktivitelerin yapılacağı, çeşitli eğitimlerin verileceği aktif bir merkez olacak. Yani güzel bir köy kültür evi haline gelecek. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Aksu Köyü Muhtarı İbrahim Özcan ise, Bursa’ya hizmetleri ve bölgeye olan ilgisi nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Verilen desteklerle birlikte köyün sıkıntılarının büyük oranda aşıldığını kaydeden Özcan, “Alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. Meydan ile dere ıslahı çalışmaları ise yakın zamanda start alacak. Büyük bir sıkıntımız kalmadı. Büyükşehir Belediyemize ve merkezi hükümetimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Aksu Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Aysel Şenman da, köye sahip çıktığı için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<