Türkücü Amerikan Gençler

ISEWORLD projesi çerçevesinde Bursa’da Türkçe öğrenen ABD’li gençler, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nde Türk Halk Müziği ve folklor eğitimi aldı.Amerika’daki ve başarılı öğrenciler, 8 hafta boyunca Bursa’da...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 16:03
Türkücü Amerikan Gençler
ISEWORLD projesi çerçevesinde Bursa’da Türkçe öğrenen ABD’li gençler, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nde Türk Halk Müziği ve folklor eğitimi aldı.
Amerika’daki ve başarılı öğrenciler, 8 hafta boyunca Bursa’da Türkçe öğrendi, şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarında görev aldı. TÖMER’de Türkçe öğrenen ve yanlarında kaldıkları aileler sayesinde de Türk kültürünü tanıma şansı bulan ABD’li gençler, Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi’nde temizlik yaptı, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nde de Türk Halk Müziği ve folklor eğitimi aldı.
ABD’li gençlerin Orkestra’daki eğitimlerine ABD Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Catherine Vandevote, ABD Başkonsolosluğu Gençlik Programları ve STK Koordinatörü Dilhayat Barışçı, ISEWORLD Türkiye Koordinatörü Sefa İlgin, ABD Bursa Koordinatörü Ruby O’conner ve Bursa Koordinatörü Kemal Alton da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt’un da izlediği ders, keyifli anlara imzasını attı. Özlükurt, ABD’li konuklarına Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Programda ABD’li gençler türküler söyledi ve folklor gösterileri sundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<