Ulçay: “3 Yıl İçinde Üniversite Yapılmazsa Gemlik Hukuk Fakültesi Taşınır”

Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetimi, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulçay’ı Ziyaret Etti.

13 Ağustos 2015 Perşembe 14:25
Ulçay: “3 Yıl İçinde Üniversite Yapılmazsa Gemlik Hukuk Fakültesi Taşınır”
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulçay’ı ziyaret etti.
Ziyarette Gemlik Asım Kocabıyık Kampusu’nda bulunan Hukuk Fakültesi, Gemlik’in limanları ve lojistik köy başta olmak üzere, pek çok konu gündeme geldi. Rektör Yusuf Ulçay, "Ben bu üniversitenin makine bölümü mezunuyum. Rektörlük bizim aklımızda yoktu, öyle uygun görüldü. Uludağ Üniversitesi kurulduğu günden bu yana tıp bölümü dışında tek rektörüm. Üniversitelerin özel işletme mantığıyla idare edilmesinden yanayım. Daha geniş açıdan dünyaya bakmak lazım. Ülkemizde bu konuda değişecek konular olsa da, bazı şeyleri değiştirmek zaman alıyor. Özellikle yaz okullarına şans vermek eğitimde kaliteyi düşürüyor. Dönem içinde öğrencinin başarı ortalaması A olursa, bana göre finalden muaf tutulmalı. Bu öğrenciyi çalışmaya teşvik eder. Avrupa’da ihtiyaca göre eğitim var. Sektörlerin yükünü ara eleman çekerken, bizde en az ara eleman yetişiyor. 2 yıllık bölümlere önem verilmeli, çoğunluk onlarda olmalı. Meslek yüksek okullarında da akademisyene değil, atölyeleri kullanacak insana ihtiyaç var. Türkiye de lise konusunda da, meslek liseleri yüzde 70’ini kapsamalı. Uludağ Üniversitesi’ne Uzay Havacılık Fakültesi de açmak istiyorum" dedi.
GTSO Başkanı Kemal Akıt ise, işsiz üniversitelinin çok fazla olduğunu, öğrencilerin bölüm araştırması yapmaksızın üniversitelere başvurduğunu, kullanabilecek eleman konusunda sıkıntı olduğunu ifade etti.
GTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Yıldırım, "Bursa’ya ticaret konusunda en büyük desteği limanlar sayesinde Gemlik veriyor. Potansiyelin yüzde 30’u ancak kullanılıyor. Limanların yüzde 100 potansiyelle kullanılması ancak 2050 yılını bulur. Daha mevcut limanlarımız dolmadı" diye konuştu.
Gemlik’ten gitmesi konusu sık sık gündeme gelen hukuk fakültesi ile alakalı da değerlendirmede bulunan Rektör Ulçay, ‘’Hukuku götürmemek için imkan sunmak lazım. Onlara hep Gemlik’te geçici oldukları söylendi. Kampusa alacağınızı söylerseniz, çocuklar tabii ki ister. Üniversite Gemlik’te kalabilir mi? Bugün taşımaya kalksak 3 yıl alır. Buranın fiziki şartları tabii ki daha iyi, önce stratejik planlara işlenmesi lazım, bu bakımdan hukukun Bursa’ya gelmesi 3 yıl alır. Gemlik, 3 yıl içinde kendi üniversitesini yaparsa, hukuk konusunda biz de sıkıntı çıkarmayız. Gemlik’e tek başına üniversite verileceğini düşünmüyorum. Orhangazi ve İznik’le birleşerek hareket etmeli. Öğrencilere hak vermek lazım. Bursa’da her hafta faaliyet var, kampusun de çok sayıda artısı var’’ dedi.
GTSO Başkanı Kemal Akıt ise, "Biz üniversiteye Gemlik’in en güzel yerini verdik. Bize de Hukuk Fakültesi ve başka yatırımlar söz verildi. Biz de Hukuk Fakültesi olacak kaydıyla destek verdik. Öğrenciler tercihlerinde Gemlik’i biliyordu, çoğu aile ve öğrenci de okulu önceden inceledi. Bizim için Gemlik’te üniversite olması ve yeni bölümlerin bulunması önemli" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<